ΑΘΗΝΑ
21:17
|
20.09.2024
Πρωτοφανείς οι περιορισμοί φέτος στον Πανάγιο Τάφο, όπως καταγγέλλει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρωτοφανείς περιορισμούς, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην προσπάθεια των πιστών να επισκεφθούν τον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός, ενημερώνει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, καταγγέλλοντας ότι η ισραηλινή αστυνομία «άδικα και ανάρμοστα» δένει τα χέρια των Εκκλησιών με «παράλογους περιορισμούς».

Από την πλευρά της, η ισραηλινή αστυνομία χαρακτήρισε «απαραίτητα» τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πιστών κατά τη διάρκεια της τελετής το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στον ναό της Αναστάσεως. Φέτος θα επιτραπούν έως 1.800 πιστοί εντός του ναού της Αναστάσεως, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια κατακλυζόταν από τουλάχιστον 10.000 προσκυνητές. Η ηγεσία του Ισραήλ δείχνει να φοβάται ένα νέο γύρο εντάσεων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ μετά την απροκάλυπτη εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος αλ Άκσα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Η αστυνομία άδικα και ανάρμοστα ρίχνει το βάρος στις εκκλησίες για υποκίνηση, ενώ δένει τα χέρια των εκκλησιών με παράλογους περιορισμούς που θα εμποδίσουν τους πιστούς να παρευρεθούν, ειδικά στην αγαπημένη μας κοινότητα, απαντά το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η ακροδεξιά ηγεσία του Ισραήλ ανακάλεσε επίσης 739 άδειες εισόδου στην Ιερουσαλήμ σε χριστιανούς Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας για τις ιερές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα! «Κανένα Πάσχα για τους Παλαιστίνιους» γράφει στη λεζάντα του σκίτσου του, ο σκιτσογράφος Μο Κασέμ από την Ολλανδία.

Πάσχα στην Παλαιστίνη, του Ιταλού Εμανουέλε Ντελ Ρόσο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Πόλεμος… βομβητών

Γκολφ Κλαμπ

Νερό με… χρώμα-Έρχεται

Νέα σχολική χρονιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα