ΑΘΗΝΑ
15:33
|
30.09.2024
Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν το Σάββατο ένα παιδί και άλλα έξι μετά την εισβολή σε θέρετρο στην πολιτεία Γκουαναχουάτο στο κεντρικό Μεξικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν το Σάββατο ένα παιδί και άλλα έξι μετά την εισβολή σε θέρετρο στην πολιτεία Γκουαναχουάτο στο κεντρικό Μεξικό, δήλωσαν οι αρχές, σε μια περιοχή που μαστίζεται όλο και περισσότερο από τη βία των καρτέλ ναρκωτικών, αναφέρει το Reuters.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν τις συνέπειες της επίθεσης σε ένα θέρετρο γεμάτο φοίνικες στη μικρή πόλη Κορταζάρ, περίπου 65 χιλιόμετρα νότια της πόλης Γουαναχουάτο.

Δεν ήταν σαφές ποιος ήταν πίσω από τους πυροβολισμούς που σκότωσαν την επτάχρονη, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ανέφερε το τοπικό τμήμα ασφαλείας του Κορταζάρ. Ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά στο θέρετρο Λα Πάλμα.

Όμως τα τελευταία χρόνια αντίπαλα καρτέλ ναρκωτικών δίνουν βάναυσες μάχες για να ελέγξουν εδάφη και διαδρομές διακίνησης μέσω του κράτους.

Το βίντεο που τραβήχτηκε αμέσως μετά την επίθεση δείχνει σοκαρισμένους ενήλικες και παιδιά να περνούν μπροστά από σωρούς από πτώματα κοντά σε μια πισίνα.

«Έφτασαν βαριά οπλισμένοι sicarios και αυτό συνέβη», είπε ένας άγνωστος άνδρας, χρησιμοποιώντας μια λέξη για μισθωτούς δολοφόνους καθώς κινηματογραφούσε στο θέρετρο σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Διαδίκτυο.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα το περιεχόμενο του βίντεο.

«Μετά την επίθεση, (οι δράστες) τράπηκαν σε φυγή, αλλά όχι πριν προκαλέσουν ζημιά στο κατάστημα του θερέτρου και πάρουν τις κάμερες ασφαλείας και την οθόνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τμήμα ασφαλείας του Κορταζάρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητσοτάκης: Αυστηροποίηση ποινών σε νέους και γονείς για την ανήλικη παραβατικότητα

Πυρκαγιές σε Αρκαδία και Λάρισα

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ- Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων

Το Ισραήλ σκότωσε στον Λίβανο ηγετικά στελέχη του PFLP και της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα