ΑΘΗΝΑ
16:37
|
28.04.2024
Η εταιρεία αντιμετωπίζει εδώ και καιρό «βροχή» μηνύσεων για σεξουαλικές κακοποιήσεις και ρατσιστικές διακρίσεις στα εργοστάσια της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργατοδικείο στη Φλόριντα αποφάσισε πως επόπτες της βιομηχανίας ηλεκτροκίνηση του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, Tesla, παραβίασαν την εργατική νομοθεσία προτρέποντας τους εργαζόμενους να μην συζητούν θέματα μισθοδοσίας και εργασιακών συνθηκών ή να διατυπώνουν παράπονα για τη συμπεριφορά προϊσταμένων τους σε συνεργείο της εταιρείας στο Ορλάντο, απολύοντας στη συνέχεια όσους έκαναν τα αντίθετα από τις «συστάσεις».

Ο δικαστής Μάικλ Ρόσας αποφάσισε επίσης πως οι διευθυντές στο συνεργείο επισκευών της Tesla  στο Ορλάντο παρανόμησαν αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να σιγήσουν το 2021 όταν κάποιοι παραπονέθηκαν για νεοπροσληφθέντες που εξασφάλισαν καλύτερες αμοιβές από τους παλιότερους καθώς και διακρίσεις σε βάρος τους με βάση τη φυλετική καταγωγή ή και το φύλο.

Η απόφαση βγήκε ένα μήνα αφότου αμερικανικό εφετείο αποφάνθηκε πως ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, παραβίασε το νόμο απειλώντας τους υπαλλήλους πως θα χάσουν τη δυνατότητα απόκτησης μετοχών της εταιρίας εάν ενταχθούν σε σωματείο.

Η ίδια εταιρεία αντιμετωπίζει εδώ και καιρό «βροχή» μηνύσεων για σεξουαλικές κακοποιήσεις και ρατσιστικές διακρίσεις στο εργοστάσιο της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας που θεωρείται η «ναυαρχίδα» του ομίλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα