ΑΘΗΝΑ
00:47
|
06.10.2024
Μετά τις εκλογές, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυμα για προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ζητώντας ισχυρή εντολή προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτη δύναμη και να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με τη συμμετοχή των «προοδευτικών δυνάμεων».

«Δεν θα βγαίνουν τα κουκιά αν είμαστε δεύτεροι» τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Όπως ανέφερε, στις προηγούμενες εκλογές το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ήταν 40%. «Τώρα, πιστεύουμε ότι με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ αυτό 40 μπορεί να πάει στο 45-46% και μπορούμε να βγάλουμε κυβέρνηση από πρώτη κάλπη» σημείωσε.

«Θα εισπράξω πολλά όχι μέχρι τις εκλογές» εκτίμησε ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτιμώντας πως μετά τις εκλογές, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.  Αν ωστόσο, όπως είπε, δεν υπάρχει μετά τις εκλογές ο μαγικός αριθμός των 151 εδρών, τότε και τα μικρότερα κόμματα του προοδευτικού τόξου να αναλάβουν ευθύνες τους

«Είναι αδιανόητο κατ’ εμέ με ένα εκλογικό σύστημα να έχεις κάποια οφέλη αλλά όχι μερτικό από την ευθύνη. Δεν μπορεί να μην σε ενδιαφέρει πώς θα κυβερνηθεί τόπος. Εκτός αν το ΚΚΕ και ο Βαρουφάκης πουν, δεν με ενδιαφέρει για άλλα 4 χρόνια να κυβερνά ο Μητσοτάκης» είπε.

Όσο αφορά στο ντιμπέιτ, για το οποίο συνεδριάζει σήμερα η διακομματική επιτροπή, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι είναι λογικό οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά να έχουν μια μεταξύ τους τηλεοπτική συζήτηση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φοβάται τη σύγκριση και τον διάλογο στη βάση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε επίσης και για την κάθοδο στις εκλογές της ακροδεξιάς τονίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το ζήτημα η κυβέρνηση δεν είναι ο ενδεδειγμένος». Υπάρχουν ευθύνες επειδή άφησαν τον Κασιδιάρη να κάνει καμπάνια από τη φυλακή, τόνισε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να διαχειριστεί το ζήτημα με γνώμονα τι τη συμφέρει. «Η Αριστερά είναι σε μετωπική σύγκρουση με τους νεοναζί. Την ακροδεξιά τη νικάς με καθημερινή δράση μέσα στην κοινωνία. Η ΝΔ έχει υιοθετήσει ρητορική της άκρας δεξιάς. Αντιγράφει τον Τραμπ. Φουσκώνουμε τα πανιά του Κασιδιάρη με τη συζήτηση που κάνουμε», επεσήμανε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

ΣΥΡΙΖΑ: Και επισήμως υποψήφιος για Πρόεδρος ο Απόστολος Γκλέτσος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα