ΑΘΗΝΑ
01:38
|
28.04.2024
Στο μικροσκόπιο του FDA το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω της εγκάρσιας μυελίτιδας που εκδηλώθηκε στις δοκιμές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο οποίο έχoυν επενδύσει ο Ντόναλντ Τραμπ και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπήκε στο μικροσκόπιο της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) η οποία ανακοίνωσε ότι διευρύνει την έρευνά της για το περιστατικό εγκάρσιας μυελίτιδας που εκδηλώθηκε σε Βρετανό συμμετέχοντα στις κλινικές δοκιμές.

Το τελευταίο στάδιο δοκιμών της AstraZeneca στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ανασταλεί από τις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ παρά τις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου για διαθεσιμότητα πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η FDA ζητά χρόνο ώστε να διερευνηθεί εάν παρόμοιες παρενέργειες προέκυψαν σε δοκιμές άλλων εμβολίων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που συνεργάζεςται με την AstraZeneca, για το νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, επανεξετάζονται επίσης τα εμβόλια κατά της γρίπης, του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής, της φυματίωσης και του καρκίνου στον προστάτη.

Ο λόγος είναι ότι σε αυτά οι ερευνητές της Οξφόρδης επέλεξαν τροποποιημένο αδενοϊό από τους χιμπατζήδες, (ChAdOx1) σε αντίθεση με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες που χρησιμοποιούν ανθρώπινους αδενοϊούς για τέτοια εμβόλια.

Σε μία από αυτές τις δοκιμές, ένα σοβαρό ανεπιθύμητο συμβάν που ανέφεραν οι ερευνητές κρίθηκε ότι δεν σχετίζεται με το εμβόλιο.

Τα στοιχεία που ζητήθηκαν αναμένεται να φτάσουν μέσα στην εβδομάδα στην αρμόδια αμερικανική αρχή, ενώ. προς το παρόν, οι ρυθμιστικές αρχές στη Βρετανία, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική επέτρεψαν στην AstraZeneca να συνεχίσει τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ έχουν δεσμευτεί 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του εμβολίου της AstraZeneca και τη διάθεση 300 εκατομμυρίων δόσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα