ΑΘΗΝΑ
01:35
|
28.04.2024
Εξαγοράζονται από μια ομάδα δανειστών της, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η εταιρεία του Τζορτζ Σόρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία πίσω από τις ιστοσελίδες Vice και Motherboard υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ και πρόκειται να πουληθεί σε μια ομάδα δανειστών της. Το Vice Media Group – το οποίο κάποτε αποτιμήθηκε στα 5,7 δισ. δολάρια (5,24 δισ. ευρώ) – θα μπορούσε να εξαγοραστεί για 225 εκατ. δολάρια.

Ο ψηφιακός εκδότης που εστιάζει στη νεολαία είπε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.

Πρόσθεσε ότι «αναμένει να αναδειχθεί σε οικονομικά υγιής και ισχυρότερη εταιρεία σε δύο έως τρεις μήνες».

Το Vice, που κυκλοφόρησε το 1994 ως περιθωριακό περιοδικό με το όνομα Voice of Montreal από τους Shane Smith, Gavin McInnes και Suroosh Alvi, λειτουργεί σήμερα σε περισσότερες από 30 χώρες. Το περιεχόμενό του που εστιάζει στη νεολαία εκτείνεται σε έντυπα, εκδηλώσεις, μουσική, στο διαδίκτυο, τηλεόραση και ταινίες μεγάλου μήκους.

Οι επενδυτές του Vice Media Group περιλαμβάνουν την Fortress Investment Group, τη Monroe Capital και τη Soros Fund Management – την εταιρεία που ιδρύθηκε από τον διαχειριστή κεφαλαίων και δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Οι δανειστές ενέκριναν χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να διατηρήσουν τη Vice Media στη διαδικασία πτώχευσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, άλλες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν «υψηλότερες ή καλύτερες» προσφορές για την εταιρεία μέσων ενημέρωσης.

Εάν αυτές οι προσφορές δεν είναι επιτυχείς, οι δανειστές της Vice Media θα αποκτήσουν τον εκδότη για 225 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα της εταιρείας είναι σταθερά εδώ και μερικά χρόνια και επίσης δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει κέρδη. Τα σχέδια της Vice να δημοσιοποιηθεί μέσω συγχώνευσης απέτυχαν επίσης.

Τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε απολύσεις μετά το κλείσιμο του κορυφαίου τηλεοπτικού της προγράμματος.

Το BuzzFeed, μια άλλη κάποτε πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα, ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι κλείνει το τμήμα ειδήσεων και απολύει το 15% του εργατικού δυναμικού της εν μέσω σοβαρών οικονομικών προκλήσεων και πτώσης των διαφημιστικών εσόδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα