ΑΘΗΝΑ
20:29
|
22.09.2024
Έχει μεγάλη ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο, σημαντικό συγγραφικό έργο και πλούσια εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Γαβουνέλη, ανέλαβε σήμερα γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ μετά τον διορισμό του προκατόχου της (από το 2019) καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επισκέπτη καθηγητή στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπριζ. Γιώργου Παγουλάτου στη θέση του πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.

Η Μαρία Γαβουνέλη με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο, σημαντικό συγγραφικό έργο, μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων και πολλές άλλες δραστηριότητες καθώς και ισχυρή διεθνή παρουσία διαθέτει την γνώση και την πείρα για να πετύχει στα νέα της καθήκοντα.

Δεν είναι «νέα» στο ΕΛΙΑΜΠ καθώς συνεργάζεται με το ίδρυμα εδώ και χρόνια με την ιδιότητα της Ειδικής Συμβούλου.

Η Μαρία Γαβουνέλη εκτός από καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο – Athens PIL, Διευθύντρια του Κόμβου Αριστείας για το Άσυλο και τη Μετανάστευση του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως πρότινος Ειδική Σύμβουλος (Senior Policy Advisor) στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Είναι επίσης Πρόεδρος της Ένωσης Διεθνούς Δικαίου – Ελληνικού κλάδου της ILA και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων. Είναι επίσης Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΕΕΔΑ, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και μέλος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα