ΑΘΗΝΑ
14:40
|
21.09.2024
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν 368 βλήματα σε κατοικημένες περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον του Κιέβου και άλλων περιοχών της Ουκρανίας τα ξημερώματα, την ώρα που ο Λι Χουί, ειδικός επιτετραμμένος της Κίνας για τις ευρασιατικές υποθέσεις, βρίσκεται στο Κίεβο σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος «πολιτικής διευθέτησης» της ένοπλης σύρραξης, η οποία οδεύει να συμπληρώσει δεκαπέντε μήνες την επόμενη εβδομάδα.

«Η σειρά αεροπορικών επιθέσεων στο Κίεβο, άνευ προηγουμένου ως προς την ισχύ τους, την έντασή τους και την ποικιλομορφία τους, συνεχίζεται. Αυτή είναι η ένατη αεροπορική επίθεση στην πρωτεύουσα από τον Μάιο», συνόψισε η πολιτική και στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πύραυλοι Κρουζ εκτοξεύτηκαν από ρωσικά βομβαρδιστικά που πέταξαν στην περιοχή της Κασπίας και ακολούθησαν πτήσεις αναγνώρισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών. «Όλοι» οι στόχοι στον εναέριο χώρο του Κιέβου «εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν», διαβεβαίωσε η ουκρανική πελυρά.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο επιχείρησης εξαιτίας πτώσης συντριμμιών, πάντως δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ως τώρα, ανέφερε μέσω Telegram ο δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Αντίθετα, ένας νεκρός και δύο τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα επίθεσης εναντίον βιομηχανικής εγκατάστασης στην Οδησσό, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση. Το απόγευμα της Τετάρτης, δημοσιεύματα ουκρανικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για τουλάχιστον πέντε ισχυρές εκρήξεις με τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής να ηχούν στην πόλη.

Ο στρατός ανακοίνωσε, επίσης, πως επιθέσεις με πυραύλους Κρουζ σημειώθηκαν στην περιφέρεια Βίνιτσα στα κεντρικά της χώρας, ενώ ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χτυπήματα και στην περιοχή Χμελνίτσκι.

Την ίδια ώρα η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν 368 βλήματα σε κατοικημένες περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, τις τελευταίες 24 ώρες με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 20 πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα