ΑΘΗΝΑ
18:57
|
27.04.2024
Ηλικίας 13, 9, 4 ετών και μόλις 11 μηνών, επέζησαν από την πτώση αεροπλάνου, την Πρωτομαγιά, στο τροπικό δάσος της Κολομβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία παιδιά και ένα μωρό φέρεται να εντοπίστηκαν ζωντανά περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τη συντριβή αεροπλάνου στο οποίο επέβαιναν στο τμήμα της ζούγκλας του Αμαζονίου που βρίσκεται στην Κολομβία.

Οι κολομβιανές αρχές είχαν αναπτύξει περισσότερους από 100 στρατιώτες με σκύλους ανιχνευτές στην προσπάθεια να εντοπίσουν τα παιδιά που αγνοούνταν μετά την πτώση του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν την ζωή τους τρεις ενήλικες.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο ανέφερε σε tweet, την Τετάρτη, ότι τα παιδιά εντοπίστηκαν μετά από κοπιώδεις προσπάθειες του στρατού. «Χαρά σε όλη την χώρα» επεσήμανε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, οι ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας δήλωσαν ότι οι έρευνες εντάθηκαν μετά τον εντοπισμό ενός αυτοσχέδιου καταφυγίου κατασκευασμένου από ξύλα και κλαδιά, που τους έκανε να πιστέψουν ότι υπήρχαν επιζώντες.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο El Espectador της Κολομβίας ανέφερε αργότερα ότι ο στρατός δεν είχε επιβεβαιώσει την εύρεση των παιδιών, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθησαν πληροφορίες από μια κυβερνητική υπηρεσία ότι έχουν εντοπιστεί έρθει σε επαφή.

Η Avianline Charters, ιδιοκτήτρια εταιρεία του αεροσκάφους που συνετρίβη, ανέφερε ότι ένας από τους πιλότους της στην περιοχή έρευνας ενημερώθηκε ότι τα παιδιά εντοπίστηκαν, είναι ζωντανά και μεταφέρονται με βάρκα μέσω του ποταμού. Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση πως τα παιδιά είναι εντελώς εκτός κινδύνου καθώς οι καταιγίδες στην περιοχή είναι ιδιαίτερα έντονες.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν οι ένοπλες δυνάμεις, φαίνονται ανθρώπινα αντικείμενα μέσα στη ζούγκλα, ανάμεσά τους και ένα μπιμπερό που εντόπισαν οι ομάδες έρευνας.

Οι διασώστες πιστεύουν ότι τα τέσσερα παιδιά – ηλικίας 13, εννέα, τεσσάρων ετών και 11 μηνών – περιπλανήθηκαν στη ζούγκλα στο νότιο τμήμα Caqueta μετά τη συντριβή του αεροσκάφουςτην 1η Μαΐου.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, στρατιώτες εντόπισαν τα πτώματα του πιλότου και δύο ενηλίκων, ανάμεσά τους και της μητέρας των παιδιών, που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος που κατευθύνονταν προς το Σαν Χοσέ ντελ Γκουαβιάρε, μια από τις κύριες πόλεις στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Κολομβίας. Η περιοχή έχει λίγους δρόμους και είναι επίσης δυσπρόσιτη από το ποτάμι, επομένως η μεταφορά με μικρά αεροπλάνα είναι συνηθισμένη.

Τρία ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στην επιχείρηση αναζήτησης, ένα από τα οποία μετέδιδε με μεγάφωνα ένα ηχογραφημένο μήνυμα από τη γιαγιά των παιδιών στη γλώσσα Huitoto που τους ζητούσε να σταματήσουν να κινούνται μέσα στη ζούγκλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα