ΑΘΗΝΑ
19:38
|
27.04.2024
Σκότωσαν τέσσερις αστυνομικούς και δύο ιδιωτικούς φρουρούς, ενώ καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι στιγμής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισλαμιστές μαχητές εισέβαλαν σε εργοστάσιο εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου στο βορειοδυτικό Πακιστάν την Τρίτη, σκοτώνοντας τέσσερις αστυνομικούς και δύο ιδιωτικούς φρουρούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση από 50 μαχητές έλαβε χώρα σε εργοστάσιο της MOL Pakistan Oil and Gas Company στην περιοχή Χανκού κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Ίρφαν Χαν.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι στιγμής.

Η αστυνομία είπε ότι οι μαχητές στόχευσαν δύο πηγάδια – M-8 και M-10 – με βαρέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων ρουκετοβομβίδων.

«Οι φρουροί ασφαλείας στο M-8 απέκρουσαν την επίθεση των τρομοκρατών, αλλά οι απώλειες σημειώθηκαν στο M-10», είπε ο Χαν.

Πρόσθεσε ότι οι μαχητές κατέστρεψαν επίσης έναν ηλιακό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φυσικού αερίου προτού καταφύγουν στο γειτονικό Βόρειο Ουαζιριστάν, από όπου είχαν έρθει.

Διάφορες μαχητικές φατρίες, συμπεριλαμβανομένων των Πακιστανών Ταλιμπάν, επιχειρούν εδώ και χρόνια σε απομακρυσμένα βουνά στα βορειοδυτικά, εξαπολύοντας επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας και τις υποδομές στην εκστρατεία τους κατά του κράτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα