ΑΘΗΝΑ
10:38
|
28.04.2024
Ο Κέβιν Μακάρθι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες ενόψει της αυριανής τελικής ψηφοφορίας επί της συμφωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, συνέβαλε στο να εξασφαλιστεί μια συμφωνία για το όριο του αμερικανικού χρέους, όμως τώρα πρέπει να εξασφαλίσει και την ψήφισή του από την Βουλή.

Ο Μακάρθι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες ενόψει της τελικής ψηφοφορίας για τη συμφωνία την Τετάρτη, καθώς υπάρχουν Ρεπουμπλικανοί αντιπρόσωποι που δεν επιθυμούν στον σκιαγραφούμενο από τη συμφωνία συμβιβασμό.

Ο συντηρητικός αντιπρόσωπος από το Τέξας Τσιπ Ρόι ανέφερε στη διάρκεια μιας συνέντευξης, ότι εάν η συμφωνία δεν μπορέσει να ακυρωθεί στην Επιτροπή Κανονισμών, «Τότε θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να δούμε ξανά εξολοκλήρου το θέμα της ηγεσίας». Τα σχόλια επιβεβαιώθηκαν στο CNN από εκπρόσωπο του Ρόι.

Το χρονοδιάγραμμα για να περάσει το νομοσχέδιο και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου και να γίνει νόμος είναι εξαιρετικά στενό. Οι νομοθέτες καλούνται να βιαστούν για να αποτρέψουν μια χρεοκοπία πριν από τις 5 Ιουνίου, την ημέρα που το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του κράτους πλήρως και εγκαίρως.

Ένα ευρύ φάσμα μελών και από τα δύο κόμματα φαίνεται έτοιμο να ψηφίσει τη συμφωνία για να αποτρέψει την χρεοκοπία. Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι θα μπορέσουν ως προς αυτό να εγγυηθούν 150 Ρεπουμπλικανικές ψήφους ή περισσότερες, ανέφεραν δύο πηγές στο CNN, δηλαδή κάτι περισσότερο από τη μισή δύναμη των Ρεπουμπλικανών στην Κάτω Βουλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα