ΑΘΗΝΑ
15:37
|
27.04.2024
Βαθιά στη φυλακή οι νεοναζί! Όλοι μαζί έξω από το Εφετείο αύριο στις 8:30 το πρωί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες απομένουν για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας της πολυετούς δίκης της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, όπου και υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σημειώνεται ότι τόσο η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όσο και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, καλούν όλους τους Έλληνες, έξω από το Εφετείο, αύριο το πρωί από τις 8:30πμ έως 11:30πμ.. “Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου” αναφέρει στο κάλεσμά της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Ενόψει της αντιφαστικής συγκέντρωσης και της ιστορικής αυριανής απόφασης του δικαστηρίου, συνεχείς είναι οι συσκέψεις στη ΓΑΔΑ και στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα εφαρμοστούν στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. έξω από το Εφετείο αναμένεται να συγκεντρωθούν από 8.000 έως 10.000 άτομα. Έτσι η τροχαία θα διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τις 7.45 το πρωί, αρχικά στο ρεύμα προς την Πατησίων και από τις 9 το πρωί στο ρεύμα προς την Κηφισίας. Από τις 6 το πρωί θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους δρόμους γύρω από το Εφετείο Αθηνών.

Οι δικαστές θα ακολουθήσουν ειδική διαδρομή για να φτάσουν στο δικαστήριο. Διμοιρίες θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά του δικαστικού μεγάρου και στις εισόδους του κτηρίου, ενώ θα υπάρχουν ακροβολισμένοι αστυνομικοί στις ταράτσες των κτιρίων. Εικόνα της κατάστασης θα μεταφέρουν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drone που θα πετούν συνεχώς πάνω από την περιοχή.

Επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχει για τα δικαστήρια της Ευελπίδων, το ΣτΕ, το υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλα δημόσια κτήρια, ενώ ειδικές ομάδες θα περιπολούν στις πλατείες Συντάγματος, Εξαρχείων και Μοναστηρακίου.

Σύσσωμη η Βουλή κατά του φασισμού

Ισχυρό μήνυμα καταδίκης κατά της Χρυσής Αυγής, του ναζισμού και του φασισμού έστειλε μια ημέρα πριν την έκδοση της απόφασης της Δικαιοσύνης η Βουλή.

Όλα τα κόμματα επεσήμαναν ότι πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να δοθεί ένα αποφασιστικό χτύπημα στους οπαδούς της μισαλλόδοξης βίας.

Οι παρόντες μάλιστα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ύψωσαν από μια πικέτα με τα γράμματα της φράσης που κάνει τον γύρο της Ευρώπης “δεν είναι αθώοι”.

“Θα πουν κάτι πως η νομοθετική εξουσία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη δικαστική. Υπάρχουν μέρες που δε μπορεί να σιωπά κανείς. Αύριο πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη. Όλη η Ευρώπη μας κοιτάει. Μας κοιτάει για να δώσουμε ένα χτύπημα στο ναζισμό και είμαι σίγουρος πως όλοι και όλες εδώ μέσα θέλουν να δοθεί ένα χτύπημα στο ναζισμό γιατί όλοι και όλες λέμε “Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμός” και ποτέ δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε μια τέτοια συγκυρία”, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

“Καταδικάσαμε και πολεμήσαμε τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή το έκτρωμα της Χρυσής Αυγής με όλους τους τρόπους. Είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα, έχουμε δημιουργήσει ένα τείχος απέναντι στο ναζισμό”, ανέφερε ο κ. Λιβανός, ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος θύμισε ότι το κόμμα του ήταν εκείνο που κατοχύρωσε, το 2012, τον όρο “δημοκρατικό τόξο”.

“Είναι λαϊκή απαίτηση οι ναζί εγκληματίες να μπουν στη φυλακή και να καταδικαστούν με τις ανώτατες ποινές κι όχι με την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως που υιοθετεί όλη την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής λες και ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Δολοφόνοι”, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός επεσήμανε την ανάγκη επαγρύπνησης και τόνισε ότι ναι μεν η κυβέρνηση καταδικάζει τα φαινόμενα του φασισμού, του ναζισμού και του αντισημιτισμού “ωστόσο σε μια δημοκρατία υπάρχουν διακριτοί ρόλοι”.

Το “παρών” στην αντιφαστιστική συγκέντρωση αύριο το πρωί αναμένεται να δώσει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα