ΑΘΗΝΑ
00:30
|
20.05.2024
Δύο αξιωματικοί του στρατού σκοτώθηκαν και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας Νταές/ISIS στη βόρεια επαρχία Κιρκούκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο αξιωματικοί του στρατού σκοτώθηκαν και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας Νταές/ISIS στη βόρεια επαρχία Κιρκούκ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας την Κυριακή, μεταδίδει το Anadolu.

Σε δήλωση του υπουργείου αναφέρεται ότι τρομοκράτες του Νταές/ISIS άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικού σημείου ελέγχου κοντά στην πόλη Ταλ αλ-Ουάρντ στο Κιρκούκ αργά το Σάββατο.

Οι ιρακινές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση.

Το 2017, το Ιράκ κήρυξε τη νίκη επί του Νταές/ISIS ανακτώντας όλα τα εδάφη που κατέλαβαν οι τρομοκράτες από το καλοκαίρι του 2014, που εκτιμάται ότι είναι περίπου το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης της χώρας.

Η τρομοκρατική ομάδα, ωστόσο, εξακολουθεί να έχει κελιά στο Ιράκ που εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις σε πολίτες, δυνάμεις ασφαλείας, υποδομές και άλλους στόχους.

Ο ιρακινός στρατός συνεχίζει να πραγματοποιεί συχνές επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας σε διάφορα μέρη της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα