ΑΘΗΝΑ
23:34
|
06.06.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Frontex, ενημέρωσε αμέσως τις ελληνικές αρχές, ενώ όλα τα ερωτήματα θα πρέπει να απευθύνονται στο Ελληνικό Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση στην οποία «δείχνει» ως αποκλειστικά αρμόδιες για την ενημέρωση αναφορικά με το ναυάγιο στην Πύλο, τις ελληνικές αρχές εξέδωσε η Frontex.

Ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι όλα τα ερωτήματα σχετικά με το θλιβερό γεγονός θα πρέπει να απευθύνονται προς το Ελληνικό Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης.

Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής εξέφρασε τη θλίψη του για τα γεγονότα στην Πύλο και σημείωσε ότι το αεροσκάφος παρακολούθησης εντόπισε το αλιευτικό στις 12:47 ώρα Ελλάδας, ενημερώνοντας άμεσα τις ελληνικές και τις ιταλικές αρχές.

Η ανακοίνωση της Frontex

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ανοιχτά των ελληνικών αρχών. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, τις οποίες συντονίζουν οι ελληνικές αρχές, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το αεροσκάφος παρακολούθησης της Frontex εντόπισε το σκάφος την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 09:47 UTC και ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές.

Όλα τα ερωτήματα θα πρέπει να απευθύνονται στο Ελληνικό Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης.

Επιπλέον, σε σχέση με άλλον εντοπισμό σκάφους σε κίνδυνο νότια της Κρήτης, ξεκίνησε επιχείρηση SAR και 80 μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους Καλούς Λιμένες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους Πολεοδομιών για χρηματισμό

Στη φυλακή ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα