ΑΘΗΝΑ
12:30
|
23.09.2024
«Μεγάλο λάθος» Πούτιν ο χαρακτηρισμός των στρατευμάτων ως προδοτών το σχόλιο Πριγκόζιν μετά το διάγγελμα, αρνούμενος να παραδοθεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «μεγάλο λάθος» του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε λόγο σε σχόλιό του ο επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας Wagner, απαντώντας στις κατηγορίες του περί «θανάσιμης προδοσίας» πως οι 25.000 μαχητές για τους οποίους δήλωσε πως είναι έτοιμοι να θυσιαστούν «δεν είναι προδότες αλλά πατριώτες που πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν».

«Όταν πολεμήσαμε στην Αφρική, μας είπαν ότι χρειαζόμαστε την Αφρική. Όταν μας είπαν ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ουκρανία, πήγαμε και πολεμήσαμε. Αλλά αποδείχθηκε ότι τα πυρομαχικά, τα όπλα, όλα τα χρήματα οι αξιωματούχοι τα φυλάνε για τον εαυτό τους, σε περίπτωση που συμβεί αυτό που έγινε σήμερα, αν δηλαδή κάποιος μπει στη Μόσχα» υποστήριξε ο επικεφαλής της Wagner συμπληρώνοντας πως «ως εκ τούτου, είμαστε πατριώτες και όσοι μας αντιτίθενται σήμερα είναι εκείνοι που έχουν συνταχθεί με τα αποβράσματα».

Υπενθυμίζεται πως εναντίον του Γ. Πριγκόζιν έχει εκκινηθεί ποινική δίωξη με την κατηγορία της οργάνωσης ένοπλης ανταρσίας μετά τη διέλευση στρατευμάτων του από την Ουκρανία στη ρωσική μεθοριακή πόλη Ροστόφ επί του Ντον, και τη δημοσίευση στο κανάλι του στο Telegram των ισχυρισμών του ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έπληξε μονάδες της PMC με αεροπορικές επιδρομές και των εκκλήσεών του προς τους υποστηρικτές του να εξεγερθούν κατά της κυβέρνησης 

Το πρωί του Σαββάτου ο Ρώσος Πρόεδρος προχώρησε σε τηλεοπτικό διάγγελμα κατά το οποίο έκανε λόγο για «εσωτερική προδοσία» και εγκάλεσε τους ενορχηστρωτές της ανταρσίας για «υπερβολικές φιλοδοξίες και προσωπικά συμφέροντα», τα οποία, όπως υποστήριξε, οδήγησαν σε προδοσία «τόσο προς τη χώρα και το λαό της, όσο και προς τον σκοπό για τον οποίο οι μαχητές και οι διοικητές της ομάδας Wagner πολέμησαν και πέθαναν», διαμηνύοντας παράλληλα πως η απάντηση του Κρεμλίνου θα είναι εξαιρετικά σκληρή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανούρα Κουμάρα Ντισαναγιάκα: Από το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο στην προεδρία της Σρι Λάνκα

Διεγράφη από τη ΝΔ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς (upd)

Αυτόνομο μουσουλμανικό κρατίδιο στο κέντρο των Τιράνων ιδρύει ο Ράμα

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα