ΑΘΗΝΑ
16:23
|
18.05.2024
Η έλλειψη σχεδίου ομολογήθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκη, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, «ομολόγησε σήμερα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την στήριξη της κοινωνίας μετά την παύση των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενόψει αυξημένων τιμών το χειμώνα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως «αφού επί δύο σχεδόν χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια με χρήματα των ίδιων των καταναλωτών και των φορολογούμενων, σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε». «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνιζε την ανάγκη για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, που θα μείωναν το κόστος στην πηγή, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στην πρόσδεση της χώρας στο φυσικό αέριο, και οργάνωνε ένα πάρτι δισεκατομμυρίων ευρώ σε υπερκέρδη», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει πως«μόνη λύση για να μην μείνει απροστάτευτη η κοινωνία απέναντι στο ενεργειακό κόστος είναι η ανάκτηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, η θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους και η φορολόγηση των υπερκερδών». «Γι’ αυτά θα παλεύει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την κοινωνία», κλείνει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα