ΑΘΗΝΑ
22:26
|
27.04.2024
Οι Ισραηλινοί συνέχισαν τις διαμαρτυρίες εναντίον του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου το Σάββατο.
Israelis protest against Israeli prime minister Benjamin Netanyahu outside Prime Minister official residence in Jerusalem on July 25, 2020. Photo by Olivier Fitoussi /Flash90 *** Local Caption *** שמאל משטרה ירושלים הפגנה בלפור
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ισραηλινοί συνέχισαν τις διαμαρτυρίες εναντίον του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου το Σάββατο, αψηφώντας τους περιορισμούς στις μετακινήσεις λόγω της καραντίνας που επέβαλαν οι αρχές με στόχο την αναχαίτιση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Το κοινοβούλιο στο Ισραήλ, το οποίο έχει σήμερα ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλή ποσοστά μολύνσεων από τον κορονοϊό Covid-19 στον κόσμο, την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε νόμο που περιορίζει τις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Διαμαρτυρίες κατά του Νετανιάχου διοργανώνονται κάθε Σάββατο από τον Ιούλιο για να καταγγείλουν την αντιμετώπιση της πανδημίας και την οικονομική πολιτική του πρωθυπουργού.

Στην τελευταία διαδήλωση, οι άνθρωποι κυμάτισαν ισραηλινές σημαίες και σήκωσαν πλακάτ προς τον Νετανιάχου, τον οποίο πολλοί κατηγορούν για διαφθορά, λέγοντας «Φύγε», ανέφεραν δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP.

Οι διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ σεβάστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε αντίθεση με το Τελ Αβίβ, όπου χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Με περισσότερες από 280.000 κρούσματα κορονοϊού να έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής και πάνω από 1.900 θανάτους σε πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων, το Ισραήλ έχει σήμερα το υψηλότερο κατά κεφαλήν εβδομαδιαίο ποσοστό μόλυνσης στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας παρότρυνε τους υπερορθόδοξους Εβραίους να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και τις πρακτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης, κάνοντας προσευχές σε εξωτερικούς χώρους το Σάββατο το βράδυ όταν τηρούν τις διακοπές του Σιμχάτ Τορά.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα