ΑΘΗΝΑ
18:23
|
28.09.2024
Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη ενάντια στο άνοιγμα των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενάντια στο άνοιγμα των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο από την Τουρκία.

Οι διαδηλωτές, Κύπριοι φοιτητές και Κύπριοι που ζουν στην πόλη, ήταν ντυμένοι με μαύρες μπλούζες, που πάνω τους είχαν τον αριθμό 46, όσα δηλαδή και τα χρόνια από την τουρκική εισβολή, και η διαμαρτυρία είχε τίτλο “46 λεπτά για την Αμμόχωστο”.

Η ανακοίνωση της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων (ΦΠΚ) Πρωτοπoρία, αναφέρει ότι “46 χρόνια μετά η αγαπημένη πόλη της Αμμοχώστου, η δικιά μας πόλη, βεβηλώνεται για ακόμα μια φορά άνανδρα από τον Αττίλα. Τότε με όπλα, σήμερα με μπουλντόζες επιχειρούν να βεβηλώσουν ετούτα τα ιστορικά χώματα και να αλλοιώσουν την ιστορία τους. Ξεχνούν όμως ότι αυτά τα χώματα είναι ποτισμένα με το αίμα των προγόνων μας και ότι «τούτη γη δεν τους θέλει, τούτη γη δεν τους ξέρει». Χρέος μας λοιπόν να σταθούμε δίπλα στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ μας και να φωνάξουμε στην Τουρκία, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΟΧΙ άλλες εισβολές, ΟΧΙ άλλες γενοκτονίες, ΟΧΙ άλλη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Και συνεχίζει: “αποτελεί χρέος μας ως η εμπροσθοφυλακή αυτού του τόπου να εναντιωθούμε σε κάθετι που ασελγεί εις βάρος της μαρτυρική μας πατρίδας. Την Κυριακή στην Πλατεία Αριστοτέλους δείχνουμε για ακόμα μια φορά πως οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς δεν περνούν απαρατήρητες και αδιάφορες από τους νέους της Κύπρου!”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα