ΑΘΗΝΑ
06:40
|
21.09.2024
Η πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 27η Δεκέμβρη ώστε να πέσει κοντά στην επέτειο της νικηφόρου εισόδου του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται η πρώτη πτήση του τουρκικής κατασκευής μαχητικού αεροσκάφους, Kaan, της τουρκικής βιομηχανίας TUSAS ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός της, Τεμέλ Κοτίλ.

Η πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 27η Δεκέμβρη ώστε να πέσει κοντά στην επέτειο της νικηφόρου εισόδου του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα στις 29 Δεκεμβρίου 1919.

Σε δηλώσεις που έκαναν Τούρκοι αξιωματούχοι την περασμένη βδομάδα με αφορμή την τουρκική έκθεση πολεμικών βιομηχανιών IDEF 23 που ολοκληρώθηκε την περασμένη βδομάδα, τόνισαν ότι το αεροσκάφος θα είναι αόρατο στα ραντάρ καθώς θα διαθέτει stealth χαρακτηριστικά.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το μαχητικό Kaan θα πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση με αμερικανικό κινητήρα τύπου F110 που χρησιμοποιούνται στα μαχητικά αεροσκάφη F-16, ενώ η ουκρανική εταιρεία Ivchenko Progress συμμετέχει στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών Τουρκίας (SSB).

Την ίδια περίοδο, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υπέγραψε συμφωνία με την τουρκική βιομηχανία αεροναυπηγικής για συνεργασία στο πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρκικού μαχητικού.

Ενδιαφέρον για το ίδιο πρόγραμμα έχει εκδηλώσει και άλλος ένας στενός σύμμαχος της Τουρκίας, το Πακιστάν ώστε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα παραγωγής του  Kaan.

Οι επισημάνσεις ενός στρατηγικού αναλυτή

Ο γνωστός στρατηγικός αναλυτής Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος σε ανάρτησή του σήμερα στο  Facebook αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα συμπεράσματα που έβγαλε από την έκθεση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Οι τροποποιήσεις απλών βομβών άφεσης (dumb bombs) με σύγχρονα kit που μπορούν να μεταφερθούν από πολλές πλατφόρμες ιδίως απ τα drones Akinci και Aksungur, καθίστανται επικίνδυνα όπλα συμβεβλημένα με το νέο επιθετικό τουρκικό δόγμα.

Επειδή οι γείτονες μελετούν τι συμβαίνει στο πολεμικό εργαστήριο της Ουκρανίας επενδύουν σε fire and forget capabilities μεταξύ άλλων.

Αποκτώντας δυνατότητες Ναρκοθέτησης από τα 70 μίλια σε περάσματα και λιμάνια.

Η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών είναι στρατηγική προτεραιότητα πλέον για την Άγκυρα.

Το νέο πλέγμα A2 AD των Τούρκων είναι offensive.

Προς γνώση και συμμόρφωση τα νησιά μας πρέπει να αποκτήσουν strike in depth-deep strike capabilities.

Οτι απειλείται, ενισχύεται!

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως….τα νησιά δεν είναι Νατοϊκά είναι Ελληνικά εδώ και 3 χιλιάδες χρόνια.

Δεν έχει κανείς δικαίωμα να παίζει με την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Αποστρατιωτικοποίηση θα σημάνει την Αντιστροφή των Βαλκανικών Πολέμων μεσομακροπρόθεσμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα