ΑΘΗΝΑ
08:02
|
19.05.2024
Μετά τις αντιδράσεις, «θυμήθηκε» ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε απόψε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις σφοδρές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις  που προκάλεσαν οι πρωινές εξαγγελίες για νομοσχέδιο με το οποίο θα θεσπιστεί αφενός σαν «νόμιμη» η 16ωρη ημερήσια (!) εργασία στο πλαίσιο ανάλογης οδηγίας της Ε.Ε. και αφετέρου θα επιβληθεί ο ρόλος του λεγόμενου «εξαμηνίτη δόκιμου εργαζόμενου» που θα απολύεται δίχως καμία αποζημίωση εάν ο εργοδότης δεν τον κρατήσει πάνω από έξι μήνες.

Στην αποψινή «διευκρινιστική» ανακοίνωση ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει:

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δε σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα