ΑΘΗΝΑ
01:36
|
22.05.2024
Η ΠτΔ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετέχουν στο διεθνές συνέδριο «Bled Strategic Forum» με θέμα «Αλληλεγγύη για τη Διεθνή Ασφάλεια».
Στη Σλοβενία οι Σακελλαροπούλου-Δένδιας για διεθνές φόρουμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Μπλεντ της Σλοβενίας μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο διεθνές συνέδριο «Bled Strategic Forum» με θέμα «Αλληλεγγύη για τη Διεθνή Ασφάλεια» (Solidarity for Global Security).

Στο συνέδριο -στο οποίο πρόκειται να συζητηθούν υπάρχουσες και μελλοντικές προκλήσεις ασφαλείας στο διεθνές γεωστρατηγικό περιβάλλον- συμμετέχουν ηγέτες κρατών της περιοχής, υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κρατών και διεθνών οργανισμών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με συμμετέχοντες αξιωματούχους.

Η κ. Σακελλαροπούλου προσκλήθηκε στο διεθνές συνέδριο από την πρόεδρο της Σλοβενίας, Νατάσα Πιρτς Μούσαρ. Το «παρών» στο Μλπεντ θα δώσουν επίσης η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου και η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς. Οι τρεις τους θα συμμετάσχουν επίσης σε πάνελ με θέμα τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Στο περιθώριο του συνεδρίου, η κ. Σακελλαροπούλου θα έχει διμερείς συναντήσεις με τις προέδρους της Σλοβενίας και της Μολδαβίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Θάνατος Ραϊσί: Θεωρίες (για αγρίους) και διεθνείς συνέπειες

Ρωσία: Στρατιωτική άσκηση με τακτικά πυρηνικά όπλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα