ΑΘΗΝΑ
11:48
|
07.05.2024
Την μη πρόσκλησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δείπνο στο Μαξίμου, στο φόντο της υπόθεσης Μπελέρη, σχολίασε ο Αλβανός πρωθυπουργός.
Στο φόντο της υπόθεσης Μπελέρη τα σχόλια του Αλβανού πρωθυπουργού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας και την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη μίλησε σε συνέντευξη του, στην εφημερίδα Καθημερινή ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, στον απόηχο της μίνι διπλωματικής κρίσης που προέκυψε λόγω της μη πρόσκλησής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο άτυπο δείπνο των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων την περασμένη Δευτέρα.

«Νομίζω ότι δεν είναι σωστό που αυτή η πολύ σημαντική πρωτοβουλία συνδέθηκε με έναν άλλον σκοπό, δηλαδή με το να σταλεί ένα μήνυμα σε μένα, στην Αλβανία, γι’ αυτό το επίμαχο θέμα, όποια σημασία κι αν του αποδίδει η Ελλάδα. Νομίζω ότι ειδικά όταν συμβαίνουν πράγματα δυσάρεστα μεταξύ φίλων οι φίλοι πρέπει να μιλάμε περισσότερο μεταξύ τους, πρέπει να προσπαθούν να καταλάβουν, να τιμούν τη φιλία τους. Για μένα ο Κυριάκος ήταν φίλος και εξακολουθεί να είναι ένας φίλος που εκτιμώ και σέβομαι», δήλωσε ο Έντι Ράμα.

Μιλώντας επί της ουσίας για την υπόθεση Μπελέρη, ο Αλβανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις» του εκλεγέντος δημάρχου πως «θα προωθούσε τη διαδικασία εξελληνισμού της Χιμάρα».

«Πιάστηκε στα πράσα να εξαγοράζει ψήφους. Πουθενά στην αλβανική νομοθεσία η κυβέρνηση ή ο πρωθυπουργός δεν έχουν την αρμοδιότητα να εκδώσουν άδεια για να βγει από τη φυλακή ένας κρατούμενος», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης, παραμένει στη φυλακή, καθώς το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε το νέο αίτημα των δικηγόρων του για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα