ΑΘΗΝΑ
11:09
|
05.05.2024
Το ειδικό δικαστήριο απέρριψε το νέο αίτημα του Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης σε περιοριστικά μέτρα.
Φρέντι Μπελέρης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης. Το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε σήμερα Δευτέρα το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμμάρας κ. Φρέντι  Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μπελέρης παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ’ αυτού να εκπνέει.

Συγκεκριμένα, ο Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του Π. Κοκαβέσης κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της ενεργούς διαφθοράς στις εκλογές. Λόγω των διακοπών στο αλβανικό σύστημα δικαιοσύνης δεν είναι γνωστό πότε θα διεξαχθεί η δίκη, αλλά σίγουρα μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Συνελήφθησαν δύο μέρες πριν τις εκλογές

Ο κ. Μπελέρης και ο κ. Κοκαβέσης συνελήφθησαν με την ίδια κατηγορία δύο μέρες πριν τις κάλπες της 14ης Μαΐου, χωρίς αυτό να εμποδίζει τον Μπελέρη να εκλεγεί στο αξίωμα του Δημάρχου Χειμμάρα.

Βέβαια, στις εν λόγω εκλογές πάνω από τριάντα άτομα στη χώρα έχουν την ίδια κατηγορία με τους δύο Έλληνες, αλλά μόνο εκείνοι προφυλακίστηκαν. Ο κ. Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Μπελέρης κρίθηκε προφυλακιστέος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα