ΑΘΗΝΑ
13:15
|
05.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος δώρισε στον Μπελέρη μια εικόνα της Παναγίας.
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον προφυλακισμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, επισκέφθηκε χτες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στη φυλακή ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος είχε υποβάλλει εδώ και βδομάδες αίτημα για να επισκεφθεί τον Μπελέρη στη φυλακή αλλά οι αλβανικές αρχές κωλυσιεργούσαν. Η σχετική έγκριση δόθηκε τελικά μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Χειμάρρα για την απελευθέρωση του Φρ. Μπελέρη.

Το μήνυμα που στέλνει με την παρουσία του στο πλευρό του Μπελέρη ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντός του είναι πως η τόλμη ομολογίας της αλήθειας αποτελεί προϋπόθεση βασική για επικράτηση της δικαιοσύνης και η δικαιοσύνη είναι βασικός παράγοντας για σταθερή ειρήνη και συνοχή. Όταν ένα μέλος της Εκκλησίας διώκεται αδίκως αδικείται όλη η Εκκλησία, σύμφωνα με κύκλους του.

Η ανάρτηση του Μπελέρη

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο για την επίσκεψη του σήμερα. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος που ανήμερα της Παναγίας με ευλόγησε με το δώρο της παρουσίας του, της πίστης και της αγάπης του», γράφει σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Μπελέρης για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινό ρεπορτάζ του Πρακτορείου Ορθοδοξία αναφέρεται, ότι ο Μακαριώτατος κατά την επίσκεψή του δώρισε στον κ. Μπελέρη μία εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Για τον κ. Μπελέρη αυτό αποτέλεσε το καλύτερο δώρο σε συνθήκες άδικης απομόνωσης.

Σε χθεσινό ηχογραφημένο μήνυμά του, ο δήμαρχος Χειμάρρας επισημαίνει: «Μην ανησυχείτε για εμένα. Αντέχω γιατί είμαι περήφανος για εσάς. Αλλά κυρίως είμαι ευγνώμων στο Θεό και τους ανθρώπους, που με ευλόγησαν μέσα από την στέρηση των δικαιωμάτων μου να μάθουν όλοι για τον πολύχρονο αγώνα μας».

Επίσης ο κ. Μπελέρης υπογραμμίζει: «Η ψυχή και το φρόνημα δεν φυλακίζονται. Η δικαιοσύνη κερδίζει πάντα, άλλοτε αργά και άλλοτε γρήγορα, αλλά κερδίζει. Εμάς μας οδηγεί η πίστη μας. Η πίστη μας και ο αγώνας μας για τα δικαιώματά μας. Για το δικαίωμα να ζούμε και να ευημερούμε στην πατρογονική μας γη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα