ΑΘΗΝΑ
20:45
|
07.05.2024
Ο ίδιος τόνισε το μεγάλο του έργο σε Αφρική και Αλβανία καθώς και για τον «πόλεμο» που δέχεται επειδή υπερασπίστηκε τον Ουκρανό Μητροπολίτη Ιωνάθαν.
Τρεμόπουλος - Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θέση σχετικά με την κριτική που δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος πήρε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ο «διωγμός» του προκαθήμενου της Αλβανικής Εκκλησίας ξεκίνησε μετά την επιστολή στήριξής του προς τον διωκόμενο Ουκρανό Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ Ιωνάθαν. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις επιθέσεις που δέχεται ο Αλβανίας Αναστάσιος. Ο κ. Τρεμόπουλος σχολίασε τα γεγονότα, κάνοντας ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου:

Μέρα που είναι -πολλές ευχές στους εορτάζοντες/ουσες- να αναφερθούμε σε ένα εκκλησιαστικό αλλά και πολιτικό ζήτημα:

Είναι σαφές πως πρέπει να υπερασπιστούμε δημόσια τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο, που δέχεται απαράδεκτες επιθέσεις από μερίδα του ορθόδοξου χώρου.

Έκανε το «λάθος» να αντιδράσει στην πενταετή καταδίκη του Ουκρανου Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ Ιωνάθαν: «Συμμετέχουμε στα βάσανά σας και για να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας, μοιραζόμαστε όπου χρειάζεται τη μαρτυρία μας για τις θηριωδίες κατά του ευσεβούς ορθόδοξου Ιερού κλήρου, του ευσεβούς λαού καθώς και των περίφημων Ιερών τόπων στην Ουκρανία», έγραψε σε επιστολή του που δημοσιοποίησε ο Αναστάσιος.

Ο υπεργηρος Μητροπολίτης Ιωανάθαν -ο οποίος είναι και πασίγνωστος συνθέτης εκκλησιαστικής μουσικής- καταδικάστηκε προ ημερών από τις ουκρανικές αρχές σε πενταετή φυλάκιση και κατάσχεση περιουσίας, με κατηγορίες για «βίαιη ανατροπή του καθεστώτος και προσβολή της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μητροπολίτης αναζήτησε φιλορωσικά φυλλάδια στο Διαδίκτυο και τα κατέβασε στον υπολογιστή του με σκοπό να τα διανείμει. Οι δικηγόροι του όμως κάνουν λόγο για σκευωρία, καθώς εντόπισαν ηλεκτρονικά ίχνη, σύμφωνα με τα οποία τα συγκεκριμένα αρχεία είχαν κατέβει στον υπολογιστή από κάποιον άλλον, σε χρόνο κατά τον οποίο ο Μητροπολίτης βρισκόταν υπό κράτηση!

Τι γράφουν τώρα οι ημετεροι ορθόδοξοι κατά του Αναστάσιου;

«Είναι κρίμα που τον κατάπιε η χοάνη του ‘ρωσικού κόσμου’. Και δυστυχώς δεν υπάρχει προοπτική επιστροφής… Θα πεθάνει αμετανόητος”. («Φως του Φαναρίου»).

Μήλον της έριδος είναι η «σχισματική Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας».

Ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος είναι ένας πανεπιστημιακός με υψηλό ήθος και κύρος, που εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους διωκόμενους από το καθεστως Ζελένσκι μοναχούς και κληρικούς της Μεγάλης Λαύρας του Κιέβου και στον μητροπολίτη Ιωνάθαν. Πράττει κατά συνείδηση, όπως κάνει δεκαετίες τώρα, με πραξεις προσφοράς και αλληλεγγύης. Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος είχε συμπαρασταθει στους φοιτητές της κατάληψης της Νομικής το 1973 ακόμη και έξω από το ΕΑΤ/ΕΣΑ για τις συνθήκες κράτησης τους. Το έργο που έχει κάνει σε Αφρική και Αλβανία θα επρεπε να κλείνει το στόμα των επικριτών του.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα