ΑΘΗΝΑ
08:18
|
27.04.2024
«Είναι κρίμα που τον κατάπιε η χοάνη του 'ρωσικού κόσμου'. Και δυστυχώς δεν υπάρχει προοπτική επιστροφής… Θα πεθάνει αμετανόητος».
ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέα χυδαία επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστάσιου, αυτή τη φορά από αρθρογράφο της ιστοσελίδας «Φως του Φαναρίου», συνεχίζεται το πογκρόμ κατά του προκαθήμενου της Αλβανικής Εκκλησίας, μετά την επιστολή στήριξής του προς τον διωκόμενο Ουκρανό Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ Ιωνάθαν.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου στην ιστοσελίδα, ο Αλβανίας Αναστάσιος κατηγορείται για την μη αναγνώριση της «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» και για στήριξη του αφηγήματος του «ρωσικού κόσμου».

«Για τον Αλβανίας Αναστάσιο η ρωσοκίνητη Εκκλησία του Ονουφρίου υφίσταται ‘θηριωδίες’ από το κράτος της Ουκρανίας, το οποίο εν μέσω δεινού πολέμου προσπαθεί να απομονώσει τους Ρωσόφιλους και – ποιος ξέρει τα άλλο; – επισκόπους του Ονουφρίου, οι οποίοι ασκούν απροκάλυπτα προπαγάνδα υπέρ της Ρωσίας, έχοντας ως ‘προκάλυμμα’ την κατ’ αυτούς ‘σχισματική’ Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας», τονίζει ο αρθρογράφος, αναπαράγοντας την προπαγάνδα του καθεστώτος του Κιέβου.

Κάνοντας λόγο για το δικαίωμα του καθεστώτος του Κιέβου να λαμβάνει «μέτρα εκτάκτου ανάγκης εν καιρώ πολέμου για να αντιμετωπίσει δράση υπέρ του εισβολέα», ο αρθρογράφος αναπαράγει τις προφάσεις με τις οποίες διώκονται ιερείς και πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφήνοντας μάλιστα και χυδαία υπονοούμενα για τον ηγούμενο της Μονής της Λαύρας των Σπηλαίων που αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος με εγγύηση.

«Είναι κρίμα που τον Αλβανίας Αναστάσιο κατάπιε η χοάνη του “ρωσικού κόσμου”. Και δυστυχώς δεν υπάρχει προοπτική επιστροφής… Θα πεθάνει αμετανόητος», καταλήγει το άρθρο, αναφερόμενο στον αγαπητό στους πιστούς της Αλβανίας -και όχι μόνο- ιεράρχη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα