ΑΘΗΝΑ
20:23
|
18.05.2024
Στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρόδρομος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Προδρόμου, προκάλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας για κληρικό της Μητροπόλεως που ανάρτησε σε μέρες μεγάλων εορτών σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χυδαίες ύβρεις  σε βάρος του 93χρονου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστασίου.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου συμμερίστηκε την εύλογη αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας επισημαίνοντας πως «οι ύβρεις και οι ειρωνείες από ένα κληρικό, αναφερόμενες σε οποιοδήποτε πρόσωπο, πολύ περισσότερο σε ένα Προκαθήμενο Ορθοδόξου Εκκλησίας, δε γίνονται αποδεκτές και αποδοκιμάζονται έντονα».

Προειδοποίησε δε πως «ανάλογες συμπεριφορές δεν θα επαναληφθούν και δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον».

Η πλήρης γραπτή δήλωση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου έχει ως ακολούθως:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στα Μέσα Γενικής Ενημερώσεως για υβριστική ανάρτηση κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εναντίον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι ύβρεις και οι ειρωνείες από ένα κληρικό, αναφερόμενες σε οποιοδήποτε πρόσωπο, πολύ περισσότερο σε ένα Προκαθήμενο Ορθοδόξου Εκκλησίας, δε γίνονται αποδεκτές και αποδοκιμάζονται έντονα.

Ανάλογες συμπεριφορές δε θα επαναληφθούν και δε θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον.

Κάθε διάλογος επί παντός θέματος χρειάζεται μόνο επιχειρήματα και αλληλοσεβασμό, με επίγνωση της θέσης και της ευθύνης που καθένας κατέχει.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού!

Καλή Παναγία!

+ ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα