ΑΘΗΝΑ
06:39
|
02.05.2024
Το Μαξίμου κάλεσε στο δείπνο με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων τον πρόεδρο και όχι τον πρωθυπουργό της Αλβανίας.
Πυκνά σύννεφα στις σχέσεις με τα Τίρανα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαφή τοποθέτηση για την επιδείνωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων, υπό την ηγεσία του Έντι Ράμα, έκανε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις, της ΕΡΤ, με αφορμή την μη πρόσκληση του Αλβανού πρωθυπουργού στο δείπνο που παραθέτει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής.

Στο άτυπο δείπνο, στο οποίο εκλήθησαν και αναμένεται να παρευρευθούν ηγέτες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου ,της Βόρειας Μακεδονίας, του Κοσόβου, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η ελληνική πλευρά επέλεξε να προσκαλέσει την Αλβανία σε επίπεδο Προέδρου και όχι πρωθυπουργού, με τον Αλβανό πρόεδρο να αρνείται την πρόσκληση.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι δεν προσεκλήθη ο Ράμα. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσκαλέσει όλους τους άλλους, εκτός του Ράμα και να είναι όλοι οι άλλοι εκτός του Ράμα, νομίζω ότι δείχνει ότι η υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη δεν περνάει καθόλου αβρόχοις ποσί από την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Το μήνυμα προς την Αλβανία σήμερα είναι σαφές. Εάν συνεχίσουν να εμποδίζουν την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, θα πρέπει ξεχάσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία και τα λεφτά από την Ευρώπη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα