ΑΘΗΝΑ
23:00
|
11.06.2026
«Χαθήκαμε»… Βρέθηκαν κατά λάθος, ενώ έκαναν τζετ-σκι, σε αλγερινά χωρικά ύδατα, κοντά στις ακτές του Μαρόκου.
Νεκροί τουρίστες στην Αλγερία που έκαναν τζετ-σκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Γαλλομαροκινοί τουρίστες σκοτώθηκαν από Αλγερινούς συνοριοφύλακες, όταν βρέθηκαν κατά λάθος, ενώ έκαναν τζετ-σκι, σε αλγερινά χωρικά ύδατα, κοντά στις ακτές του Μαρόκου.

Οι 2 τουρίστες από το Μαρόκο χάθηκαν στη θάλασσα ενώ έκαναν τζετ-σκι, κοντά στη μαροκινή πόλη Σαϊντία. Ένας τρίτος, επίσης Γαλλομαροκινός, ο Σμαΐλ Σναμπέ, συνελήφθη από τις αλγερινές αρχές.

«Χαθήκαμε αλλά συνεχίσαμε μέχρι που βρεθήκαμε στην Αλγερία. Καταλάβαμε ότι ήμασταν στην Αλγερία επειδή μας πλησίασε ένα μαύρο, αλγερινό φουσκωτό» είπε ο Μοχάμεντ Κισί, ο αδελφός του ενός από τα θύματα, που κατάφερε να διαφύγει και μίλησε στον ιστότοπο Al Omk του Μαρόκου.

«Οι άνδρες μας πυροβόλησαν. Ευτυχώς, δεν με πέτυχαν, όμως ο αδελφός μου και ο φίλος μου σκοτώθηκαν. Συνέλαβαν έναν άλλον φίλο μου», πρόσθεσε.

Ο πυροβολισμός πυροδότησε οργή στο Μαρόκο, αφού ένας ψαράς δημοσίευσε πλάνα από ένα άψυχο σώμα να επιπλέει στη θάλασσα.

Η τραγωδία αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις του Μαρόκου με την Αλγερία. Τα σύνορα έχουν κλείσει από το 1994 και η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με το Μαρόκο τον Αύγουστο του 2021 κατηγορώντας το Ραμπάτ για «εχθρικές ενέργειες». Το Μαρόκο χαρακτηρίζει «παντελώς αδικαιολόγητη» αυτήν την απόφαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε αυτή την παραλία απαγορεύονται οι ομπρέλες για λουόμενους μεταξύ 10 και 65 ετών

Προφυλακίστηκε ο 37χρονος Παλαιστίνιος μετά την απολογία του στον ανακριτή

Το τελευταίο του ταξίδι έκανε 71χρονος επιβάτης στο γυρισμό από Κω για Πειραιά

Άρση συναγερμού στο Πεντάγωνο (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα