ΑΘΗΝΑ
17:11
|
11.06.2026
Τρεις Ρώσοι διπλωμάτες, οι οποίοι κατηγορούνται για «παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης», απελάθηκαν από την Βόρεια Μακεδονία.
Εκκλησία στη Βόρεια Μακεδονία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Ρώσοι διπλωμάτες, οι οποίοι κατηγορούνται για «παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης», απελάθηκαν από την Βόρεια Μακεδονία, ανακοίνωσαν τα Σκόπια. Ο αριθμός των μελών του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια που έχουν απελαθεί από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία ανέρχεται πλέον σε 14 άτομα.

«Αυτή η απόφαση ελήφθη αφού δεχθήκαμε πληροφορίες από αρμόδιους θεσμούς αναφορικά με δραστηριότητες που διεξήγαν (οι τρεις διπλωμάτες) παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Βιέννης», η οποία πλαισιώνει τις σχέσεις μεταξύ κρατών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια, Σεργκέι Μπαζντνίκιν, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ανακοινώθηκε πως οι τρεις συνάδελφοί του είναι πλέον «ανεπιθύμητα πρόσωπα» και πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η Βόρεια Μακεδονία συμμετέχει επίσης στης κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις Βρυξέλλες, ενώ η Ρωσία έχει χαρακτηριστεί «εχθρικό κράτος» από τα Σκόπια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν υπόσχεται «κόλαση» μετά τις αμερικανικές επιδρομές (upd)

Μήνυμα Γεραπετρίτη προς Άγκυρα: Οι μονομερείς οριοθετήσεις δεν έχουν καμία νομική ισχύ  

Όχι «ήττα», όχι απλές παραβιάσεις: Συνεχιζόμενο έγκλημα εποικιστικής αποικιοκρατίας

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα