ΑΘΗΝΑ
02:17
|
15.06.2026
«Η ασφάλεια του πληθυσμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ελλάδα ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε το υπ.Εξ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Η Ελλάδα ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών», τονίζει και προσθέτει:

«Λάβαμε γνώση των ειδήσεων σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. Η ασφάλεια του πληθυσμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».

«Καλούμε το Μπακού να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι ανθρωπιστικές τους ανάγκες πρέπει επίσης να ικανοποιηθούν επειγόντως. Όλες οι διαφορές θα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και με ειρηνικά μέσα», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ επιτέθηκε στη Βηρυτό καθώς πλησιάζει η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Αρμένιοι και Αζέροι αξιωματούχοι συζητούν θέματα ειρηνευτικής ατζέντας

Η Ελβετία καταψήφισε σχέδιο για περιορισμό του πληθυσμού στα 10 εκατομμύρια (upd)

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν επανεξελέγη αρχηγός του κόμματος Fidesz παρά την εκλογική ήττα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα