ΑΘΗΝΑ
20:31
|
06.10.2024
Τουλάχιστον 113 νεκροί και 150 τραυματίες από φωτιά που προκάλεσαν πυροτεχνήματα.
Κατέρρευσε τμήμα της οροφής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τραγωδία κατέληξε γαμήλια δεξίωση στην επαρχία Νινευή του Ιράκ, όταν πυρκαγιά που ξέσπασε, πιθανότατα από πυροτεχνήματα, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 113 καλεσμένοι και περισσότεροι από 150 να μεταφερθούν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον επαρχιακό κυβερνήτη της Νινευή, η πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το βράδυ (τοπική ώρα), μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο πολύνεκρη, καθώς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ο οριστικός αριθμός των θυμάτων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην αίθουσα της δεξίωσης που πραγματοποιούνταν στην περιοχή Χαμντανίγια, κοντά στην πόλη της Μοσούλης, βρίσκονταν περίπου 1000 άτομα, ενώ κυκλοφορούν και καταγγελίες ότι ο χώρος δεν τηρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Εύφλεκτο υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή της αίθουσας θεωρείται ύποπτο ότι συνέβαλε στην τεράστια πυρκαγιά, αναφέρουν πηγές του Al Jazzera, που προσθέτουν ότι το κτίριο δεν φαίνεται να αναποκρίνονταν στα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων κινδύνου.

Οι αρχές πολιτικής προστασίας του Ιράκ ανέφεραν, από την πλευρά τους, την παρουσία προκατασκευασμένων πάνελ στην αίθουσα που ήταν «πολύ εύφλεκτα και παραβίαζαν τα πρότυπα ασφαλείας».

«Η φωτιά προκάλεσε πτώση ορισμένων τμημάτων της οροφής λόγω της χρήσης ιδιαίτερα εύφλεκτων, χαμηλού κόστους οικοδομικών υλικών», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας και το γεγονός ότι η πυρκαγιά συνοδεύτηκε από τοξικούς καπνούς, που συνδέονται με την καύση των πάνελ, τα οποία περιείχαν πλαστικό.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά και ζήτησε από τους αξιωματούχους των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας της χώρας να παράσχουν ανακούφιση, ανέφερε το γραφείο του σε δήλωση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πλημμύρες στο Μπαγκλαντές άφησαν πέντε νεκρούς και χιλιάδες εγκλωβισμένους

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα