ΑΘΗΝΑ
06:05
|
20.09.2024
Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν γενικές περιγραφές για το τι μπορεί να χρειαστεί να παραχωρήσει το Κίεβο ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τη Μόσχα.
Πιθανότατα το Κίεβο έχει χρόνο μόνο μέχρι το τέλος του έτους πριν ξεκινήσουν πιο έντονες συζητήσεις για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει υπόγειες συζητήσεις με την ουκρανική κυβέρνηση για το τι θα μπορούσαν να συνεπάγονται πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται το NBC.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι συνομιλίες περιλαμβάνουν πολύ γενικές περιγραφές για το τι μπορεί να χρειαστεί να παραχωρήσει η Ουκρανία προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, και έλαβαν χώρα τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων από περισσότερες από 50 χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των μελών του ΝΑΤΟ, γνωστής ως Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας.

Οι συζητήσεις αποτελούν μια αναγνώριση της στρατιωτικής δυναμικής στο έδαφος της Ουκρανίας αλλά και της πολιτικής δυναμικής σε ΗΠΑ και Ευρώπη, φέρονται να δήλωσαν οι ανώνυμες πηγές του NBC και ξεκίνησαν εν μέσω ανησυχιών μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι ο πόλεμος έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν ανησυχούν ότι η Ουκρανία εξαντλείται από δυνάμεις και αντιμετωπίζει διαμαρτυρίες ενάντια στην στρατολόγηση νέων δυνάμεων, ενώ η Ρωσία διαθέτει φαινομενικά αστείρευτες εφεδρείες, την ίδια ώρα που η προσοχή του κοινού έχει μετακινηθεί από την Ουκρανία στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς και στη Λωρίδα της Γάζας γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην προσπάθεια των ΗΠΑ να πείσουν για μεγαλύτερη βοήθεια στις δυνάμεις του Κιέβου

Ορισμένοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν αρχίσει σε ιδιωτικές συζητήσεις να χρησιμοποιούν τον όρο «αδιέξοδο» για να περιγράψουν την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, υποστηρίζει το ρεπορτάζ, και προσθέτει, επικαλούμενο αμερικανικές στρατιωτικές πηγές, ότι πιθανότατα η Ουκρανία έχει χρόνο μόνο μέχρι το τέλος του έτους ή λίγο αργότερα πριν ξεκινήσουν πιο έντονες συζητήσεις για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Από επίσημα χείλη πάντως, όλα διαψεύδονται. «Οποιεσδήποτε αποφάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις εναπόκεινται στην Ουκρανία», δήλωσε η Aντριάν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ. «Είμαστε επικεντρωμένοι στο να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Ουκρανία καθώς υπερασπίζεται την ελευθερία και την ανεξαρτησία της ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ συμμετείχαν με την Ουκρανία στις συζητήσεις για το πλαίσιο της ειρηνευτικής συνόδου κορυφής, αλλά είπε ότι ο Λευκός Οίκος «δεν γνωρίζει άλλες συνομιλίες με την Ουκρανία για διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα