ΑΘΗΝΑ
00:28
|
06.10.2024
Το Ισραήλ συναίνεσε σε 4ωρη παύση βομβαρδισμών από σήμερα και τις επόμενες μέρες, προειδοποιώντας για την ενεργοποίηση της χρονικής ζώνης τρεις ώρες νωρίτερα.
Ισραηλινοί στρατιώτες και άρματα μάχης στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκτίμηση πως ο πραγματικός αριθμός των νεκρών αμάχων στη Γάζα είναι μεγαλύτερος από τα στοιχεία που δίνουν καθημερινά οι εκπρόσωποι του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στον θύλακα έκανε απόψε μιλώντας σε αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου η Μπάρμπαρα Λιφ, που είναι βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα για θέματα Μέσης Ανατολής.

Η Λιφ καταθέτοντας απόψε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέφρασε την πεποίθηση πως τα πραγματικά νούμερα «είναι πολύ υψηλά και ίσως υψηλότερα από όσα αναφέρονται». Όπως εξήγησε, σε περιόδους πολέμου «είναι δύσκολο να υπάρξει ακριβής εκτίμηση» και πως τον τελικό αριθμό πιθανώς να μάθουν «μόνο αφού σιγήσουν τα όπλα».

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε απόψε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, από τις 7 Οκτωβρίου ως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10. 966 άνθρωποι (οι περισσότεροι γυναικόπαιδα) και έχουν τραυματιστεί πάνω από 28.500 άλλοι.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν 4ωρες παύσεις επιδρομών-Οι Ισραηλινοί αμφισβητούν

Σε τετράωρη παύση των βομβαρδισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας από σήμερα, για πρώτη φορά μετά από 34 μέρες, συμφώνησε απόψε το Ισραήλ. Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αντιμετώπισε την είδηση σαν ένα «πρώτο σημάδι» υποτιθέμενης «ανάπαυλας» στο ακατάπαυστο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η παύση θα διαρκεί τέσσερις ώρες τη μέρα (άγνωστο ως πότε) προκειμένου οι κατατρεγμένοι άμαχοι της Βόρειας Γάζας να συνεχίσουν, περπατώντας, την φυγή προς τα νότια μέσω των δυο υποτιθέμενων «ανθρωπιστικών διαδρόμων» του ισραηλινού στρατού. Το απώτερο σχέδιο του ισραηλινού σε μία τέτοια περίπτωση δεν είναι διόλου «ανθρωπιστικό» αλλά τακτική «εκκένωσης» της περιοχής ώστε να μετατραπεί (αργά ή γρήγορα και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες) σε «ουδέτερη» ή «στρατιωτική ζώνη»…

«Μας είπαν οι Ισραηλινοί πως δεν θα γίνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές της Βόρειας Γάζας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι προσθέτοντας πως το 4ώρο παύσης θα ανακοινώνεται τρεις ώρες νωρίτερα. Σύμφωνα πάντα με τον Κίρμπι, η εξέλιξη δρομολογήθηκε και έπειτα από συνομιλίες του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στο Κατάρ οι αρχηγοί της CIA και της MOSSAD

Στο φόντο αυτής της είδησης, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Ντόχα του Κατάρ με τον διευθυντή των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών της Mossad Νταβίντ Μπαρνέα  και τον πρωθυπουργό του Κατάρ σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Αμπτνουλραχμάν αλ-Θάνι.

Βασικό θέμα της συνάντησης των τριών ήταν μεταξύ άλλων η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση 10 ως 15 ομήρων.

Η σύνοδος στο Παρίσι

Νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε διεθνής σύνοδος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα με πρωτοβουλία του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και δεκάδων αραβικών και ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

ΣΥΡΙΖΑ: Και επισήμως υποψήφιος για Πρόεδρος ο Απόστολος Γκλέτσος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα