ΑΘΗΝΑ
20:11
|
28.09.2024
Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα, εκ των οποίων ο κυβερνήτης ήταν ο πρόεδρος της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Πάντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκροί ανασύρθηκαν από δύτες απόψε ο πιλότος και ένας επιβάτης μικρού αεροσκάφους τύπου Savannah που κατέπεσε περίπου μισό ναυτικό μίλι από την ακτή του Μάλεμε, στα Χανιά, έχοντας απογειωθεί από Κωπαΐδα.

Οι δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος όταν έφτασαν στην περιοχή είχε ήδη νυχτώσει. Ο πιλότος επιχειρώντας τη διαδικασία προσγείωσης έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας. Ωστόσο, ξαφνικά και για άγνωστο λόγο κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Το αεροσκάφος έχασε την επαφή με το Κέντρο Ελέγχου του αεροδρομίου, λίγο πριν την απόπειρα προσγείωσης.

Ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης μιλώντας απόψε σε δημοσιογράφους εξήγησε πως οι δύο άνδρες ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους και δεν είχαν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να βγουν. Έφεραν στο σώμα εκδορές και κατά πάσα πιθανότητα έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους κατά την πρόσκρουση στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την κρητική ιστοσελίδα zarpanews.gr,ο πιλότος του διθέσιου αεροσκάφους ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος και λεγόταν Θεόδωρος Πάντος. Τα στοιχεία του δεύτερου άνδρα δεν έγιναν άμεσα γνωστά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα