ΑΘΗΝΑ
23:20
|
21.05.2024
Την ίδια στιγμή, γίνονται σκέψεις για αύξηση ΦΠΑ σε νερό, τσάι, μπύρα και σε ροφήματα σοκολάτας.
Αύξηση ΦΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραμένουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στις μεταφορές και στον τουρισμό, όμως αυξάνονται σε ορισμένα προϊόντα στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε κάποια και συγκεκριμένα στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ποτά, αλλά όχι στον καφέ.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να επανέλθει στο 24% ο ΦΠΑ στα αναψυκτικά ή στο ανθρακούχο νερό, ενώ εξετάζονται εάν θα προστεθούν το εμφιαλωμένο νερό, το τσάι, η μπίρα χωρίς αλκοόλ και τα ροφήματα σοκολάτας.

Οι παραπάνω προβλέψεις περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον προϋπολογισμό 2024, ο οποίος κατατίθεται αύριο στη Βουλή.

Στον νέο προϋπολογισμό θα συμπεριληφθούν τα 352 εκατ. ευρώ για τις έκτακτες ενισχύσεις που θα δοθούν τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. ευάλωτα νοικοκυριά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα