ΑΘΗΝΑ
01:24
|
29.09.2024
Οι επενδυτικές ευκαιρίες και τα Γλυπτά του Παρθενώνα στη σημερινή ατζέντα του Πρωθυπουργού. Αιχμηρή ανάρτηση Κασσελάκη για τα όσα είπε ο Μητσοτάκης στο BBC.
Εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας στο Λονδίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την τριήμερη επίσημη επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο. Σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει κορυφαίους επενδυτές, αλλά και να παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, στο επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο μαζί με τη Morgan Stanley.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής και στο περσινό roadshow του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο, θα έχει δημόσια συζήτηση με τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο Investment Banking της Morgan Stanley. 

Θα συναντηθεί επίσης, με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός των εργατικών τάχθηκε υπέρ μιας μελλοντικής συμφωνίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σε περίπτωση εκλογής του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.  Μιλώντας μέσω βοηθών του, πριν από σχετικές συνομιλίες στο Λονδίνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Κιρ Στάρμερ αναφέρθηκε στην υποστήριξή του σε μια δανειακή συμφωνία που θα προβλέπει την επιστροφή των αρχαιοτήτων στη χώρα όπου λαξεύτηκαν πριν από 2.500 χρόνια.

«Εάν συμφωνηθεί μια δανειακή συμφωνία που θα είναι αμοιβαία αποδεκτή από τη βρετανική κυβέρνηση και την ελληνική κυβέρνηση, δεν θα σταθούμε εμπόδιο», ανέφερε ένας από τους στενούς συμμάχους του ηγέτη των Εργατικών, σύμφωνα με τους «Financial Times», τους οποίους επικαλείται σε σχετικό δημοσίευμά του ο βρετανικός, Guardian.

Τη δήλωση του Πρωθυπουργού στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σχολίασε με αιχμηρό τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X.

Τo απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο για το «γραφείο Σεφέρη» (στην πρεσβευτική κατοικία), τον χώρο στον οποίο εργάστηκε ο Έλληνας Νομπελίστας και το Αναγνωστήριο «Roderick Beaton», τα οποία αποκτούν μουσειακό χαρακτήρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα