ΑΘΗΝΑ
23:00
|
04.06.2026
Για μια ακόμα φορά η πόλη έγινε πεδίο εκτόνωσης Αμερικανών στρατιωτών, με τις γνωστές συνέπειες
Μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, με πλήρωμα 6.000 ατόμων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μια ακόμα φορά τα Χανιά, έγιναν, χθες Σάββατο, πεδίο εκτόνωσης Αμερικανών στρατιωτών, με την αστυνομία να καλείται, σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις να επέμβει.

Όπως αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες, οι Αμερικανοί ναύτες του αεροπλανοφόρου USS Gerald Ford, που έφτασε χθες στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας με πλήρωμα 6.000 ατόμων, «ξεσάλωσαν» κατά τη διάρκεια της εξόδου τους στους δρόμους της πόλης, και ενεπλάκησαν σε επεισόδια, κυρίως μεταξύ τους, όντας στις περισσότερες περιπτώσεις σε κατάσταση μέθης.

Καθώς το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι της πόλης ανησυχούν για επανάληψη περιστατικών όπως εκείνο του Μάρτη του 2022 όταν ναύτες του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Harry Truman, εισέβαλαν μεθυσμένοι σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου βρίσκονταν ανήλικη.

Παρόμοια, ή και χειρότερα, περιστατικά είναι συνήθη στην πόλη κατά τη διάρκεια των διαδοχικών επισκέψεων στην βάση της Σούδας αμερικανικών πλοίων, με την αστυνομία να συλλαμβάνει μεν δράστες, αλλά την δικαιοσύνη να τους αφήνει άμεσα ελεύθερους καθώς ισχύει το καθεστώς της ετεροδικίας, σύμφωνα με τις συμφωνίες για την παραμονή των βάσεωνστην Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δε βιάζονται οι Βρετανοί στις έρευνες των Άντριου και Μάντελσον για την εμπλοκή στο σκάνδαλο Έπσταϊν

Ρυθμίσεις στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης στις 5/6

Ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές στις Βρυξέλλες κατά της αύξησης διδάκτρων

Μέρες Θάλασσας στον Πειραιά ως τις 14 Ιουνίου 2026

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα