ΑΘΗΝΑ
04:02
|
15.07.2024
Μετατροπή της Κρήτης σε κρίκο των πολεμικών σχεδιασμών και προγεφύρωμα για την σφαγή του παλαιστινιακού λαού, καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.
Μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, με πλήρωμα 6.000 ατόμων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το USS Gerald Ford, το νεότερο και μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, έδεσε, σήμερα, Σάββατο, το πρωί στον στον προβλήτα Κ-14 της αμερικανονατοϊκής βάσης της Σούδας στα Χανιά.

Το γιγαντιαίο πλοίο, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων και αναμένεται να παραμείνει στη Σούδα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου και να συμμετέχει σε διάφορες κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Μεσόγειο.

Η για μια ακόμα φορά «επίσκεψη» αμερικανικού αεροπλανοφόρου στο νησί, προκάλεσε την αντίδραση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων η οποία σε ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη ανησυχία της τονίζοντας ότι «η Κρήτη μετατρέπεται σε κρίκο στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-.Ε.Ε στο έδαφος του ιμπεριαλιστικού πολέμου και σφαγιασμού του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ».

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης:

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford» βρίσκεται ήδη σταθμευμένο στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας, στον προβλήτα Κ-14. Πρόκειται για το νεότερο και μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα παραμείνει στη Σούδα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων εκφράζει, την έντονη ανησυχία της και δηλώνει απερίφραστα ότι είναι ανεπιθύμητη η παρουσία του στον τόπο μας, μια παρουσία επικίνδυνη αποτελώντας έναν ακόμη κρίκο στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε στο έδαφος του ιμπεριαλιστικού πολέμου και σφαγιασμού του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Η πολεμική σύγκρουση δεν αφορά μόνο τα σχέδια εδαφικής επέκτασης του Ισραήλ, αλλά την ευρύτερη αναμέτρηση ΗΠΑ-Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα. Οι σφαίρες επιρροής που θα προκύψουν από αυτή τη σύγκρουση, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον διεθνή συσχετισμό τα επόμενα χρόνια.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν αποφασιστικά το Ισραήλ και γι’ αυτό συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις με αεροπορικές, ναυτικές και ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις. Αποστέλλουν μεγάλα φορτία πυραύλων, διεξάγουν ηλεκτρονικό πόλεμο, αξιοποιούν τα πιο σύγχρονα αεροπλανοφόρα τους, που κατακλύζουν την Ανατολική Μεσόγειο, με τη βάση της Σούδας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έχουν βαριές ευθύνες όλα τα κόμματα του ευρωατλαντισμού και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, αφού παίζουν με τη φωτιά του πολέμου, συναινούν σε σχεδιασμούς που σπέρνουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τραγικό απολογισμό χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Στηρίζουν στην πράξη την κλιμάκωση προς έναν πιο μεγάλο πόλεμο στην περιοχή που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε γενίκευση.

Σήμερα και με αφορμή την παρουσία του αμερικανοΝΑΤΟϊκού αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford» στη Σούδα, για ακόμη μια φορά φωνάζουμε:

Φτάνει ως εδώ! Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Καλούμε το χανιώτικο λαό να αξιοποιήσει την πείρα του όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στον τόπο μας, να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Να μη δεχτεί να γίνει η Σούδα αγκυροβόλι εναντίον άλλων λαών. Να δυναμώσει την πάλη του για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές! Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού!

Λευτεριά την Παλαιστίνη!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μεταξύ Πάτρας – Ρίου

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Είκοσι έξι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα