ΑΘΗΝΑ
18:11
|
01.05.2024
Για προγραμματισμένες κινήσεις στα πλαίσια της SNMG2 κάνει λόγο το ΓΕΕΘΑ, την ώρα που τοπικές πηγές αναφέρουν κινητικότητα και στη βάση της Σούδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε επαγρύπνηση φαίνεται πως έχει τεθεί και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, με πληροφορίες να αναφέρουν πως η φρεγάτα «Ψαρά» με πλήρωμα πάνω από 200 άτομα έλαβε εντολή να ενταχθεί στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG 2 που θα συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford», το οποίο κινείται προς το Ισραήλ, υποδηλώνοντας την στήριξη των ΗΠΑ στον στρατηγικό της σύμμαχο στη Μέση Ανατολή.

Στην συνοδεία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου περιλαμβάνονται επίσης το καταδρομικό «USS Normandy» και τα αντιτορπιλικά «USS Thomas Hudner», «USS Ramage», «USS Carney» και «USS Roosevelt».

Από την πλευρά του το ΓΕΕΘΑ, κάνει λόγο για προγραμματισμένες κινήσεις. Όπως ανακοίνωσε πως «από χθες Τρίτη και για αρχικό διάστημα περίπου 30 ημερών, η Φρεγάτα Ψαρά εντάχθηκε στην Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2), σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό», ενώ στην σχετική ανακοίνωση προστίθεται πως «στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή της SNMG-2 σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Διευκρινίζει δε, πως μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί αίτημα από τη Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη για συνοδεία του πολεμικού πλοίου.

Την ίδια ώρα πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για ενίσχυση της επαγρύπνησης στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, προκειμένου να στηριχτεί η αποστολή της αρμάδας στην περιοχή, αλλά και να επιτηρείται η γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Λευκός Οίκος μελετά το ενδεχόμενο να αναπτύξει και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην περιοχή, το «Dwight D. Eisenhower». Το δεύτερο αεροπλανοφόρο και τα συνοδευτικά πλοία ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσουν αυτή την εβδομάδα για τη Μέση Ανατολή, ωστόσο το Πεντάγωνο δεν έχει αποφασίσει επίσημα αν το «Αϊζενχάουερ» θα αντικαταστήσει το «Φορντ», ή αν θα παραμείνουν και οι δύο ομάδες πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα