ΑΘΗΝΑ
22:54
|
21.05.2024
Η πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20/12, στις 18.00 το απόγευμα στον σταθμό μετρό στον Πειραιά.
Συγκέντρωση στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM την Tετάρτη 20/12
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στον Πειραιά στα γραφεία της ισραηλινής ναυτιλιακής εταιρίας ΖΙΜ διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων.

Η ναυτιλιακή ZIM είναι η παλαιότερη ναυτιλιακή του Ισραήλ και αποτελεί σημαντικό γρανάζι στη διατήρηση και επέκταση του ισραηλινού απαρτχάιντ και των παράνομων εποικισμών. Στην παρούσα επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, η εταιρεία προσέφερε αμέσως όλα τα πλοία και τις υποδομές της για την εξυπηρέτηση των «εθνικών αναγκών του Ισραήλ».

Η συγκέντρωση είναι τμήμα της παγκόσμιας καμπάνιας #BlocktheΒoat, που ξεκίνησε το 2014 με πρωτοβουλία του Αραβικού Κέντρου Πόρων και Οργάνωσης (Arab Resource and Organizing Center – AROC) στο λιμάνι του Όκλαντ στην Καλιφόρνια, και το οποίο είχε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μπλοκάρισμα πλοίων της ισραηλινής ναυτιλιακής ZIM στην ιστορία. Η καμπάνια αναβιώνει με διαδηλωτές και λιμενεργάτες στην Αυστραλία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, μεταξύ άλλων, να αποκλείουν τα λιμάνια για τα πλοία της ZIM.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στον σταθμό Μετρό στον Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ZIM. Στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το BDS Greece και άλλες συλλογικότητες και σωματεία εργαζομένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα