ΑΘΗΝΑ
11:54
|
20.09.2024
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Oι δύο άνδρες συζήτησαν για τη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα, τους στόχους και «την σταδιακή εξέλιξή της»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι, στη χθεσινοβραδινή του τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δεν ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είχα μια μακρά συζήτηση με τον Νετανιάχου σήμερα [Σάββατο] και ήταν μια ιδιωτική συνομιλία», είπε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους το Σάββατο. «Δεν ζήτησα κατάπαυση του πυρός», απάντησε, σε σχετική ερώτηση.

Σε ανακοίνωση που διένειμε αργότερα ο Λευκός Οίκος, αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα, τους στόχους και «την σταδιακή εξέλιξή της».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «τόνισε την κρίσιμη ανάγκη προστασίας του άμαχου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποστηρίζουν την επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας, και τη σημασία να επιτραπεί στους αμάχους να απομακρυνθούν με ασφάλεια από περιοχές μαχών», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των εναπομεινάντων ομήρων.

Η κλήση μεταξύ των δύο ηγετών ήρθε μια ημέρα αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με αποχή των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ενέκρινε ψήφισμα που ζητούσε την κλιμάκωση της βοήθειας για τη Γάζα, αλλά δεν ζήτησε κατάπαυση του πυρός ή προσωρινή, έστω, εκεχειρία. Οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν επίσης στο αίτημα να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός παρακολούθησης του ΟΗΕ για τη βοήθεια, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να έχει ρόλο στην επιθεώρηση των παραδόσεων.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χθες Σάββατο, εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση που κράτησαν οι ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ανέφερε το γραφείο του. Κατέστησε, δε, σαφές ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να ολοκληρωθούν όλοι οι στόχοι του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Στο Κίεβο ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα