ΑΘΗΝΑ
03:33
|
05.06.2026
Περιέγραψε την ομοφυλοφιλία ως εισαγόμενη κατάρα από τη Δύση, σε μια επίδειξη της μισαλλοδοξίας κατά των LGBT ατόμων στην Κεντρική Αφρική.
Η Ουγκάντα ​​ψήφισε νόμο τον Μάιο που επιβάλλει τη θανατική ποινή για ορισμένες κατηγορίες αδικημάτων που σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Μπουρούντι, Εβαρίστ Νταγισιμίε, κάλεσε τους πολίτες να λιθοβολούν τους ομοφυλόφιλους, κλιμακώνοντας την καταστολή των σεξουαλικών μειονοτήτων σε μια χώρα όπου τα LGBT άτομα αντιμετωπίζουν ήδη κοινωνικό εξοστρακισμό και ποινές φυλάκισης έως και δύο ετών.

«Αν θέλετε να προσελκύσετε μια κατάρα στη χώρα, αποδεχτείτε την ομοφυλοφιλία», είπε ο Νταγισιμίε μιλώντας με δημοσιογράφους. «Νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι, αν τους βρούμε στο Μπουρούντι, είναι καλύτερα να τους οδηγήσουμε σε ένα γήπεδο και να τους λιθοβολήσουμε. Και αυτό δεν μπορεί να είναι αμαρτία», πρόσθεσε, περιγράφοντας την ομοφυλοφιλία ως εισαγόμενη από τη Δύση.

Τα σχόλιά του ήταν η τελευταία επίδειξη της διευρυνόμενης μισαλλοδοξίας των LGBT ατόμων στην Κεντρική Αφρική.

Η Ουγκάντα ​​ψήφισε νόμο τον Μάιο που επιβάλλει τη θανατική ποινή για ορισμένες κατηγορίες αδικημάτων που σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία και μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για άλλες – μια κίνηση που καταδικάστηκε ευρέως από δυτικές κυβερνήσεις και ακτιβιστές υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ ορισμένοι νομοθέτες στην Κένυα, το Νότιο Σουδάν και την Τανζανία πιέζουν για παρόμοιους σκληρούς νόμους κατά των ομοφυλοφίλων στις χώρες τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δε βιάζονται οι Βρετανοί στις έρευνες των Άντριου και Μάντελσον για την εμπλοκή στο σκάνδαλο Έπσταϊν

Ρυθμίσεις στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης στις 5/6

Ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές στις Βρυξέλλες κατά της αύξησης διδάκτρων

Μέρες Θάλασσας στον Πειραιά ως τις 14 Ιουνίου 2026

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα