ΑΘΗΝΑ
19:16
|
28.09.2024
38 επιθέσεις καταγράφηκαν στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ από την τρομοκρατική ομάδα Τζαμπχάτ αλ-Νούσρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξτρεμιστές, της ομάδας Τζαμπχάτ αλ-Νούσρα, εξαπέλυσαν 38 επιθέσεις μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

“38 επιθέσεις καταγράφηκαν στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ από τις θέσεις της τρομοκρατικής ομάδας Τζαμπχάτ αλ-Νούσρα, στις επαρχίες της Ιντλίμπ (21), στο Χαλέπι (4), στη Λατάκια (11) και Χάμα (δύο επιθέσεις)”, δημοσιοποίησε ο υποναύαρχος Αλεξάντερ Γκρίνκεβιτς, αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρώσου υποναύαρχου, οι ρωσικές μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας διεξήγαγαν περιπολίες στις επαρχίες Χαλέπι, Ντιρ εζ-Ζορ, Ράκκα και Αλ Χασάκα.

Το Κρεμλίνο έχει καταδικάσει τη συνεχιζόμενη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην επαρχία Ιντλίμπ κατηγορώντας την Άγκυρα ότι δεν τηρεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του ρωσο-τουρκικού μνημονίου της 5ης Μαρτίου 2020.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες οι Τούρκοι εγκατέλειψαν μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις- παρατηρητήρια στην επαρχία Ιντλίμπ, μέρος της οποίας έχουν καταλάβει και με τις χερσαίες στρατιωτικές επεμβάσεις των τελευταίων ετών, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η εκκένωση και άλλων τουρκικών-βάσεων στο Ιντλίμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα