ΑΘΗΝΑ
13:31
|
06.10.2024
Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με εννέα κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα.
Στο κέντρο ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε αθώος για τα φορολογικά αδικήματα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Όλα άρχισαν τον περασμένο μήνα, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με εννέα ποινικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της παράλειψης έγκαιρης πληρωμής των φόρων του από το 2016 έως το 2019, της υποβολής ψευδών φορολογικών δηλώσεων το 2018 και την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, αντιμετωπίζει κατηγορίες και για κακούργημα που αφορούν την παράνομη κατοχή όπλων, για τις οποίες έχει ήδη δηλώσει αθώος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιος του προέδρου απεργάστηκε «τέχνασμα», ώστε να μην πληρώσει τα «τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια δολάρια, όπως όφειλε, για τα φορολογικά έτη 2016 έως 2019».

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ο κατηγορούμενος συνέχιζε επί χρόνια να φοροδιαφεύγει, ενώ παράλληλα απολάμβανε έναν πλούσιο, και κατά καιρούς ακόλαστο, τρόπο ζωής. Οι συνήγοροι του Μπάιντεν υποστήριξαν ότι ο τρόπος ζωής του είναι παράγωγο των επαγγελματικών του επιτυχιών και μόνο.

Ο Μπάιντεν συμφώνησε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς κράτηση με διάφορους περιοριστικούς όρους, όπως η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ, ναρκωτικών και η αγορά όπλων.

Σε περίπτωση καταδίκης για όσα κατηγορείται, ο Μπάιντεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει έως και τα 17 έτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοτικές εκλογές στη Βραζιλία

Το Ισραήλ επεκτείνει την εκστρατεία στον Λίβανο

Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2025

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 65.671 ψήφισαν μέχρι τίς 11 το πρωί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα