ΑΘΗΝΑ
13:16
|
28.09.2024
Μασκοφόροι εξαπέλυσαν θανατηφόρα επίθεση, με στόχο άνδρα στην εκκλησία Santa Maria, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.
Τούρκοι αστυνομικοί φρουρούν αποκλεισμένη περιοχή έξω από την εκκλησία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε καθολική εκκλησία κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 11:40 στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Σαριγιέρ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και έγινε από δύο μασκοφόρους, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για στοχευμένη επίθεση εναντίον συγκεκριμένου ατόμου και όχι εναντίον των 40 περίπου πιστών που παρακολουθούσαν τη Λειτουργία, με το κίνητρο να παραμένει άγνωστο.

Για τον εντοπισμό των δραστών που τράπηκαν σε φυγή αμέσως μετά την επίθεση η τουρκική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Την αλληλεγγύη του στους πιστούς που έπεσαν θύματα επίθεσης εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος. «Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στην κοινότητα της εκκλησίας Santa Maria» στην Κωνσταντινούπολη, είπε ο Αργεντινός Πάπας στο τέλος της εβδομαδιαίας προσευχής του Αγγέλου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας διεξάγουν έρευνα ευρείας κλίμακας για το θέμα», είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ. «Αυτοί που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών μας δεν θα επιτύχουν ποτέ τους στόχους τους», πρόσθεσε.

Την επίθεση καταδίκασε και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και δηλώνοντας ότι θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στην προσπάθεια των τουρκικών αρχών να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αττική: Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο

Βρυξέλλες: Συνάντηση Πάπα με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα