ΑΘΗΝΑ
19:21
|
09.06.2026
6.000 συμβασιούχοι στα νοσοκομεία κινδυνεύουν με απόλυση. Πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στις επερχόμενες απολύσεις στη δημόσια υγεία.
Αποδέκτης διαμαρτυριών ο Άδωνις Γεωργιάδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υποδοχή με αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, επιφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι, οι οποίοι απειλούνται με απόλυση μετά από πέντε χρόνια εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μίλησε στους συμβασιούχους και κατευθύνθηκε αμέσως εντός του κτιρίου και στο γραφείο του.

Η ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιεί σήμερα (1/2) στάση εργασίας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για την άμεση απόλυση 6.000 συμβασιούχων με ενεργείς συμβάσεις σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, που δρομολογούν πολλά νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αναφέρει ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.

Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024. Οι εργολάβοι σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο, υπογραμμίζει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκατοντάδες μετασεισμοί συγκλονίζουν τις Φιλιππίνες – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Κένυα: Διαδηλωτής σκοτώθηκε σε διαδήλωση κατά του αμερικανικού κέντρου για τον Έμπολα

Αφγανιστάν: Η αστυνομία καταστέλει διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ

«Γελούσαν»: Η χρήση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στις φυλακές από το Ισραήλ – Al Jazeera

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα