ΑΘΗΝΑ
05:18
|
06.06.2026
Η προηγούμενη έκρηξη έλαβε χώρα στις 14 Ιανουαρίου και διήρκησε περίπου δύο ημέρες.
Εκρήγνυται ξανά το ηφαίστειο της πόλης Γκρίνταβικ στην Ισλανδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηφαίστειο εξερράγη την Πέμπτη στη νοτιοδυτική Ισλανδία για δεύτερη φορά φέτος, ανακοίνωσε το μετεωρολογικό γραφείο της χώρας, καθιστώντας το έκτο ξέσπασμα στη χερσόνησο του Ρεϊκιάνες από το 2021.

Βίντεο από την περιοχή έδειξαν πίδακες από λαμπερό-πορτοκαλί λιωμένο βράχο να εκτοξεύονται από ρωγμές στο έδαφος.

«Προειδοποίηση: Μια ηφαιστειακή έκρηξη ξεκίνησε βόρεια του Sylingarfell», ανέφερε το Met Office στον ιστότοπό του.

Το κοντινό γεωθερμικό σπα Blue Lagoon είχε κλείσει την Πέμπτη, ανέφερε.

Η προηγούμενη έκρηξη ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου και διήρκεσε περίπου δύο ημέρες, με ροές λάβας να έφτασαν στα περίχωρα της ψαράδικης πόλης Γκρίνταβικ, της οποίας οι σχεδόν 4.000 κάτοικοι είχαν εκκενωθεί, πυρπολώντας μερικά σπίτια.

Το βουνό Sylingarfell βρίσκεται σε απόσταση βόρεια του Γκρίνταβικ, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές εάν το ξέσπασμα της Πέμπτης θα επηρέαζε το χωριό.

Οι ισλανδικές αρχές άρχισαν τον Νοέμβριο να κατασκευάζουν αναχώματα που μπορούν να βοηθήσουν στην εκτροπή των καμένων ροών λάβας μακριά από τα σπίτια και τις κρίσιμες υποδομές.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Θάλασσας στον Πειραιά ως τις 14 Ιουνίου 2026

Νεκρή βρέθηκε η 11χρονη μαθήτρια που αγνοούνταν στη Γαλλία

Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της ΔΥΠΑ για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα