ΑΘΗΝΑ
01:41
|
10.05.2024
Η ανεξέλεγκτη επέκταση της πυρκαγιάς οφείλεται στα υλικά κατασκευής της πρόσοψης, αναφέρουν πληροφορίες. Τέσσερις έως τώρα οι νεκροί.
Ο κίνδυνος κατάρρευσης του 14ώροφου κτιρίου και οι υψηλές θερμοκρασίες, εμποδίζουν το έργο των σωστικών συνεργείων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες, ανάμεσά τους έξι πυροσβέστες και ένα μικρό παιδί, είναι ο έως τώρα απολογισμός από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών στην ισπανική πόλη Βαλένθια, το απόγευμα της Πέμπτης.

Το 14όροφο κτίριο περιλαμβάνει 138 διαμερίσματα και στεγάζει 450 κατοίκους, ανέφερε η εφημερίδα El Pais, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 αγνοούμενους, καθώς οι έρευνες στις στάχτες του κτιρίου, 20 ώρες μετά τη ξέσπασμα της πυρκαγιάς διεξάγονται με δυσκολία.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος της Βαλένθια, Μαρία Χοσέ Καταλά, τόσο ο κίνδυνος κατάρρευσης του 14ώροφου κτιρίου όσο και οι υψηλές θερμοκρασίες, παρότι η φωτιά έσβησε πριν ώρες, εμποδίζουν τα σωστικά συνεργεία να εισέλθουν στο κτίριο για να αναζητήσουν πιθανούς επιζώντες..

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε στον τέταρτο όροφο, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, και επεκτάθηκε ραγδαία, προκαλώντας συζητήσεις για τα υλικά κατασκευής του κτιρίου.

Η αντιπρόεδρος του Κολλεγίου Βιομηχανικών Τεχνικών Μηχανικών της Βαλένθια, είπε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe ότι είχε πραγματοποιηθεί επιθεώρηση στο κτίριο και υποστήριξε ότι η πρόσοψή του περιείχε ένα υλικό πολυουρεθάνης, το οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον λόγω των φόβων για αναφλεξιμότητα.

Οι πλάκες αλουμινίου με μονωτικό αφρού που αποτελούν το εξωτερικό στρώμα του κτιρίου είναι «πολύ καλές στη μόνωση έναντι της θερμότητας και του κρύου, αλλά πολύ εύφλεκτες», αναφέρουν ισπανικές εφημερίδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα