ΑΘΗΝΑ
11:09
|
30.04.2024
Στο γειτονικό Μίλσφιλντ που λέγεται ότι "βγάζει" πρόεδρο, ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε του αντιπάλου του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μικροσκοπικό Ντίξβιλ Νοτς, με εγγεγραμμένους μόλις πέντε ψηφοφόρους, είναι από τις πρώτες περιοχές που ανακοίνωσαν επίσημο αποτέλεσμα για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

Σύμφωνα με αυτό και οι πέντε ψηφοφόροι του Ντίξβιλ Νοτς επέλεξαν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Το Ντίξβιλ Νοτς είναι ένα χωριουδάκι με 12 μόνιμους κατοίκους στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ, στα σύνορα της Αμερικής με τον Καναδά, όπου η ψηφοφορία για τις αμερικανικές εκλογές 2020 πραγματοποιήθηκε μέσω κάλπης.

Οι κάλπες άνοιξαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) και έκλεισαν πολύ γρήγορα καθώς ολοκλήρωσαν την ψηφοφορία τους και οι πέντε κάτοικοι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι από τα πρώτα στην εκλογική διαδικασία.

Ωστόσο, στο γειτονικό Μίλσφιλντ, όπου ψήφισαν 21 άτομα, ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε του αντιπάλου του, με 16 ψήφους έναντι πέντε.

Μάλιστα, υπάρχει ένας μύθος ότι το συγκεκριμένο χωριό “βγάζει” Πρόεδρο, καθώς το αποτέλεσμά του αποτελεί προπομπό για την τελική έκβαση της εκλογικής μάχης.

Αν και ο συγκεκριμένος μύθος δεν επιβεβαιώθηκε το 2016, όταν η Χίλαρι Κλίντον είχε λάβει τέσσερις ψήφους, ο Ντόναλντ Τραμπ δύο και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον μία, οι ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να δίνουν σημασία στο αποτέλεσμα του Mίλσφιλντ. 

Φωτογραφία: By P199 – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18091165

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα